Jolanda en haar man Koert genieten van de vrolijke, dankbare mensen in Sri Lanka.
Jolanda en haar man Koert genieten van de vrolijke, dankbare mensen in Sri Lanka.

Jolanda viert lustrum met grootse bingo bij DSVP

Actueel 874 keer gelezen

Pijnacker - Jolanda van Leeuwen is al sinds 2013 in de weer om geld in te zamelen voor vier kindertehuizen in Sri Lanka. Om dit eerste lustrum geheel in stijl te vieren houdt ze op vrijdag 23 november een bingo met vele, fantastische prijzen. En iedereen is natuurlijk van harte welkom!

Voor de locatie van deze bingo is gekozen voor de kantine van voetbalvereniging DSVP. Jolanda: "Via een vriend kwamen we in contact met John, die over de kantine gaat. Kom maar eens een babbeltje maken, zei John over de telefoon. Tijdens dit 'babbeltje' raakten we maar niet uitgepraat over Sri Lanka, de mensen daar en alle acties die wij (Jolanda en haar man Koert, red.) allemaal al op touw gezet hebben. Al gauw werd ook John hier erg enthousiast van en er werd een datum voor deze gezellige bingo vastgesteld: vrijdag 23 november a.s. We hopen natuurlijk op een enorme opkomst en daarmee op een leuke opbrengst voor Sri Lanka. Volgend jaar willen we er weer naar toe. Dat wordt dan de vierde keer, vanaf 2013 zijn we er om het jaar geweest. En het blijft elke keer weer fantastisch om onze vrienden en bekenden daar weer te ontmoeten; de mensen daar hebben praktisch niets maar toch ze lachen voortdurend en zijn altijd heel vriendelijk. Daar zouden we hier wel eens een voorbeeld aan kunnen nemen: Nederlanders hebben het hier zo goed vergeleken met Sri Lanka en nog zijn wij vaak niet tevreden!"

Alle kosten van deze reis worden vanzelfsprekend door het echtpaar zelf betaald, want de gehele opbrengst van de bingo en andere activiteiten gaat naar Sri Lanka. Jolanda: "Ooit werd er tijdens een van onze vorige bingo's gekscherend geroepen: Zo, nu kunnen er jullie lekker van naar Sri Lanka. En ook al was het als een grapje bedoeld, ik schrok er toch wel van. Want voor ons is het vanzelfsprekend dat wij tickets, alle kosten en onze lokale uitgaven zelf betalen, maar iemand anders zou daar toch een ander idee bij kunnen hebben. Daarom wil ik nogmaals benadrukken dat echt elk duppie dat we ophalen naar Sri Lanka gaat. Wij brengen het geld er overigens niet zelf naar toe: het geld wordt overgedragen aan een kleinschalige Nederlandse stichting genaamd A New Life Sri Lanka. Deze stichting wordt gerund door vijf vrijwilligers die zich ook stuk voor stuk zonder enige vorm van vergoeding inzetten voor het goede doel. Deze mensen zorgen ervoor dat het geld wordt verdeeld over de vier tehuizen en dat het ook nog eens op de juiste manier wordt besteed."

Ook voor de bingo-avond heeft Jolanda weer erg haar best gedaan. Zo zijn er onder andere de volgende prijzen te winnen: Drie tegoedbonnen van restaurants (Gyrosland en Van der Valk Nootdorp), diverse cadeaubonnen om via internet een prijs uit te zoeken, een wijnpakket, een schilderij op glas met olifanten, een dienblad met thee uit Sri Lanka, twee sierkussentjes uit Sri Lanka, een theepot met bijpassende kopjes, verzorgingssets, diverse decoratieve artikelen en nog veel meer.

De bingo vindt dus plaats op vrijdag 23 november bij DSPV (Sportlaan 4 in Pijnacker); de zaal gaat om 20 uur open en de bingo zelf begint rond half negen. Jolanda zou het op prijs stellen als je je van tevoren even aanmeldt via srilankabingo@gmail.com zodat ze een beetje idee krijgt hoeveel mensen er komen en of het wel gaat passen in de kantine!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant