De jongeren noemen zichzelf DADO.
De jongeren noemen zichzelf DADO. Foto: Gerard van Herk

Kerkjongeren gaan Roma-zigeuners op vuilnisbelt helpen

Actueel 1.135 keer gelezen

Pijnacker - In de zomer van 2019 gaan vijftien jongeren uit de vier kerken van Pijnacker-Nootdorp naar Cluj, de tweede stad van Roemenië, om daar in de buurt van een vuilnisbelt bij Roma-zigeuners vrijwilligerswerk te doen.

De jongeren noemen zichzelf DADO, een afkorting van Dorpskerk, Acker, kerkelijk centrum Delfgauw en Ontmoetingskerk. De jongeren betalen hun reis- en verblijfkosten zelf. Voor de overige activiteiten zamelen ze met allerlei sponsoracties geld in. De jongeren gaan gedurende de twee weken dat ze daar zijn onder meer helpen bij het bouwen van betere woonruimte met een houtkachel en een ruimte waar jongeren worden opgevangen. Ook gaan ze spel- en sportactiviteiten voor kinderen houden.

Ze doen dit voor een groep mensen die het daar op de vuilnisbelt niet makkelijk hebben en hopen hiermee de bewoners te laten ervaren dat er toch mensen zijn die om hun geven en wat voor hen over hebben. Deze reis wordt in samenwerking met Gain, Global Aid Network, georganiseerd. Om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor dit project gaat DADO de komende maanden veel acties organiseren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant