Afbeelding

Wethouder Van de Gevel bezoekt pleeggezinnen in Pijnacker-Nootdorp

Actueel 1.183 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Wethouder Van de Gevel (sociaal domein) bracht op deze laatste dag van de Week van de Pleegzorg een bezoek aan twee pleeggezinnen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Tijdens deze week vraagt de gemeente samen met Pleegzorgorganisatie Jeugdformaat aandacht voor het belang van Pleegzorg en het tekort aan pleegouders.

Jeugdformaat en de gemeente Pijnacker-Nootdorp willen samen laten weten dat pleegouders heel hard nodig zijn om kinderen die niet meer thuis kunnen wonen een veilige plek te geven. Met haar bezoek aan de twee pleeggezinnen wil de wethouder de pleeggezinnen bedanken voor wat zij doen voor deze kinderen. Voor veel pleegouders is het misschien heel gewoon, maar het is niet vanzelfsprekend.

Verschillende vormen van pleegzorg
De wethouder bezocht de familie Bessele. Zij zorgen naast hun eigen zoontje voor een pleegzoon. De baby kwam vanuit een crisissituatie als pasgeboren baby in het gezin terecht. Beide pleegouders vertelden de wethouder dat je als pleegouder veel terugkrijgt voor je inzet. Pleegmoeder Chantal: "Zo belangrijk zijn voor een baby of kind is het mooiste wat er is." Ook deelden de pleegouders de soms moeilijke kanten van het pleegouderschap. Een voorbeeld is als het netwerk van een pleegkind afspraken niet nakomt. Pleegvader Jan-Willem: "Ons pleegkind is nu nog heel klein, maar op zo'n moment realiseer je je dat hij in de toekomst met dit soort teleurstellingen om moet gaan."

Het tweede pleeggezin dat de wethouder bezocht is de familie Smits. Oma Janny en haar partner zorgen samen voor hun kleindochter omdat haar ouders dat op dit moment niet kunnen.

Week van de Pleegzorg
In de Week van de Pleegzorg vraagt Pleegzorg Nederland, samen met alle pleegzorg-organisaties in het land aandacht voor het belang van pleegzorg. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven. Meer informatie over pleegouder worden in de regio Haaglanden? www.wordpleegouder.nl

Doneer je hek
Wil of kun je geen pleegouder worden, maar wil je wel iets doen om pleegzorg onder de aandacht te brengen? Doe dan mee met de actie 'Doneer je sporthek'. Na een succesvolle actie op scholen afgelopen jaar, kunnen nu ook sportclubs op een simpele manier een bijdrage leveren door hun sporthek beschikbaar te stellen voor een spandoek met een oproep. Meer informatie: www.doneerjehek.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant