Logo telstar-online.nl

Parkinson2Beat neemt cheque Rotary in ontvangst

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Afgelopen maandagavond was Ruud Overes van Parkinson2Beat te gast bij een bijeenkomst van Rotary Club Pijnacker-Nootdorp. Hij was uitgenodigd om over zijn belevenissen te vertellen tijdens zijn fietstocht van 10.000 km, die hij in de zomermaanden door Europa had gefietst.

Dit als sponsorfietstocht om aandacht te vragen voor de ziekte van Parkinson en de noodzaak om meer geld te besteden aan onderzoek naar de ziekte.

De presentatie was een mooie en heldere uiteenzetting van zijn eigen ervaringen, informatie uit verschillende bronnen en het reisverslag van zijn fietstocht, die eindigde in Athene op 1 oktober. Ruud vertelde bevlogen over zijn eigen situatie en over de redenen die hij heeft om meer mensen te betrekken om meer te doen tegen deze ziekte. Momenteel zijn er al zo'n 50.000 mensen, die aan deze ziekte leiden, maar dat zal de komende jaren snel meer gaan worden. Het is na Alzheimer de tweede hersenziekte.

Verrast
Natuurlijk liet hij van de fietstocht nog enkele voorbeelden in de vorm van foto's en filmpjes zien. Na afloop van de presentatie werd Ruud verrast tijdens de overhandiging door de Rotary Pijnacker-Nootdorp van een cheque van maar liefst 2000 euro (!), die hij zichtbaar ontroerd en dankbaar in ontvangst nam.

Meer berichten