Monique, Wim en Miranda organiseren het evenement Eten met Vrienden in het Huis van Rie!
Monique, Wim en Miranda organiseren het evenement Eten met Vrienden in het Huis van Rie!

Eten met Vrienden bij Huis van Rie

Actueel 1.707 keer gelezen

Je hebt in Nootdorp Het Huis van Rie en De Winkel van Rie. Het Huis van Rie in de voormalige bibliotheek, tussen de Dorpsstraat en de Wilhelminastraat, is voor recreatieve dagopvang van verschillende doelgroepen. Ouderen met beginnende dementie, mensen met een psychische aandoening of een verstandelijke beperking. Iedereen bij en door elkaar, wat de gezelligheid en de sfeer verhoogt.

De Winkel van Rie in de voormalige winkel van Wim Elderhorst in de Dorpsstraat (tegenover het oude Raadhuis) is een dagactiviteitencentrum voor 'werkenden' met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het Huis en de Winkel van Rie zijn met elkaar verbonden, maar functioneren op zichzelf. Voor Huis en Winkel is sinds enige tijd de Stichting Vrienden van Rie actief die fondsen werft om buiten de normale financiële kaders iets extra's te kunnen doen voor de 'cliënten' van Het Huis van Rie en de 'actievelingen' in de Winkel van Rie.

Op vrijdag 16 november organiseren De Vrienden in Het Huis van Rie een gezellig fundraising dinner onder de noemer Eten met Vrienden. Geen stijve toestand waarbij je de hele avond aan één tafel zit, maar meer een dynamisch walking dinner met ruimte en tijd voor ontmoeting met allerlei mensen maar ook met tijd en ruimte voor even rondkijken in het Huis van Rie en zo spelenderwijs op de hoogte komen van wat daar allemaal kan en mag en wat deze moderne 'dorpse' voorziening zo bijzonder maakt. Het bijzondere en het dorpse van Huis en Winkel is dat je er meteen helemaal thuis voelt. Dat komt door de gezellige inrichting maar nog meer door de vriendelijke bejegening. Het is laagdrempelig. Iedereen is er welkom. Ook mensen uit de buurt die even trek hebben in een kopje koffie. De medewerkers en vrijwilligers trekken samen op en maken er voor en met de bezoekers iedere dag iets gezelligs van. Op zaterdag is er tegenwoordig eens in de maand een gezellige muziekochtend! Over het Eten met Vrienden praten we met Miranda Nonnekes die in de Winkel van Rie werkt als teamcoördinator. Met Wim Verhagen, die altijd wel te strikken is voor een 'goede doelen organisatie' of een 'vriendenstichting'. En met Monique van der Linden, een Nootdorpse die via de Sinterklaasactiviteiten in Nootdorp in de Stichting Vrienden van Rie terecht is gekomen.

Zij helpt bij de organisatie en coördinatie van de intocht van de Sint en bij talloze andere Sinterklaasactiviteiten. Het geld dat daarmee wordt verdiend wordt besteed aan een of meer goede doelen en zo is vorig jaar voor Het Huis van Rie een Beleef TV aangeschaft. Dat is een soort combinatie van een computer en een televisie waar je allerlei mooie en nuttige dingen mee kunt doen voor en met de bezoekers van het Huis van Rie. "De overhandiging van die Beleef TV was zo ontroerend dat we meteen veegpieten waren", zegt Monique. Via het Fundraising Dinner Eten met Vrienden van vrijdag 16 november wil de Vriendenstichting gelden vergaren om daarmee nieuwe extra dingen te doen. Een dagje uit bijvoorbeeld. Er zijn altijd wel zaken en activiteiten waar net geen 'reguliere financiering' voor is en die toch erg de moeite waard zijn. Er is plek voor vijftig tot 75 vrienden die 47,50 euro per couvert betalen. Daarvoor krijgen ze een uitstekend veelzijdig menu voorgeschoteld door topkok Carlo Straver van Carlo Straver Culinair die in de zomer in Frankrijk kookcursussen organiseert maar nu weer terug is in Nederland om hier mooie dingen te prepareren. De organisatoren beloven een heel bijzondere avond waarbij ook een mooie loterij wordt gehouden met prachtige prijzen, welwillend beschikbaar gesteld door 'de lokale middenstand' zoals dat zo mooi heet!

Wilt u ook 'vriendelijk' mee eten bij de Vrienden van Rie, meld u aan, individueel of met een groep. Kan allemaal. Om 19.00 uur is de inloop. Het diner met toebehoren is van 19.30 tot 22.30 uur en daarna is er nog even een kopje afsluitende koffie tot 23.00 uur. Aanmelden kan via www.huisvanrie.nl. Je kunt ook mailen naar: miranda@winkelvanrie.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant