Afbeelding

Aangetroffen lichaam is van Mona Baartmans

Actueel 3.669 keer gelezen

Heinenoord/Delft - Het stoffelijk overschot dat donderdag 1 november werd aangetroffen in een natuurgebied in Heinenoord blijkt van de vermiste Mona Baartmans uit Delft te zijn.

De politie kreeg woensdag 31 oktober een tip, die de politie naar het Jack Dawson Green Pad in Heinenoord leidde. Dit pad ligt in een stuk bos langs de Oude Maas. Op deze locatie is uitgebreid gezocht met speurhonden en later door forensisch specialisten. Zij troffen uiteindelijk het stoffelijk overschot aan. In het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek dat het lichaam van de vermiste Mona Baartmans is. Haar familie is direct op de hoogte gesteld.

Forensisch onderzoek
Forensisch specialisten onderzochten het gebied waar het lichaam van Mona Baartmans is aangetroffen. Het gebied werd daarvoor ruim afgezet. Vanuit de lucht heeft het onderzoeksteam foto's van de vindplaats laten maken. Het lichaam van Mona Baartmans is vandaag onderzocht in het NFI. Over de mogelijke doodsoorzaak en de exacte informatie van de tipgever doet de politie geen mededelingen. De politie wil iedereen bedanken die de afgelopen weken heeft meegedacht in deze vermissingszaak. Dankzij uw tips konden wij de familie van Mona Baartmans zekerheid geven, laat men weten.

Lees ook het blog van onze verslaggever Martijn Mastenbroek. Hij volgde de zaak de afgelopen weken op de voet en heeft meer achtergronden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant