Jaco van Dijk (ledenraad Rabobank), Fabian van der Horst (directeur bedrijven Rabobank), Ronald Berk en Matthijs Beke (Energiecoöperatie), Harry Wubben (Harry Wubben Flowers).
Jaco van Dijk (ledenraad Rabobank), Fabian van der Horst (directeur bedrijven Rabobank), Ronald Berk en Matthijs Beke (Energiecoöperatie), Harry Wubben (Harry Wubben Flowers).

Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp tekent partnership met Rabobank

Actueel 722 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Zelf energie opwekken met zonnepanelen: niet alleen draag je zo bij aan een duurzamere wereld, het levert je ook financieel voordeel op. Maar wat als je geen eigen dak hebt? Matthijs Beke, één van de vrijwilligers en initiatiefnemers, richtte met dat vraagstuk in gedachten de Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp op. Dit duurzame initiatief  werd al snel ondersteund door de Rabobank om uit te kunnen groeien tot een duurzaam succes.

Profiteren van zonnepanelen zonder eigen dakDe overheid heeft de Postcoderoos-regeling ingevoerd om gezamenlijk zonne-energie op te wekken, zónder dat de zonnepanelen op je eigen dak moeten liggen. Met deze regeling hebben deelnemers vijftien jaar lang vrijstelling van energiebelasting over de zonne-energie die zij in een project gezamenlijk opwekken. Hiermee stelt Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp iedereen in de gelegenheid om te investeren in duurzame energie. Ze verbindt inwoners en bedrijven om te investeren in een betere leefomgeving. De coöperatie zorgt voor de financiële en technische afwikkeling. "Het is onze visie en overtuiging dat iedereen die een bijdrage wil leveren aan de energietransitie dit ook moet kunnen doen", aldus Matthijs. Het eerste dak dat de coöperatie gaat volleggen is dat van Harry Wubben Flowers.

Partnership met Rabobank
'Onze coöperatie versterkt aantoonbaar de energietransitie op lokale schaal en de Rabobank ondersteunt initiatieven op het gebied van duurzaam ondernemen. Door samen te werken aan duurzaamheid laten we zien hoe je invulling kunt geven aan lokale verduurzaming. De bank nodigde ons uit mee te doen aan een duurzaamheidspitch voor de ledenraad van de bank. Zij geloofden in ons initiatief en we kregen inhoudelijke ondersteuning over onder andere de opzet van een coöperatie als bestuursvorm en over marketing. Met die gedeelde kennis zijn we erg geholpen. Daarnaast is ons verzoek voor financiële ondersteuning ook gehonoreerd. De bank is voor ons een waardevolle partner gebleken in de ondersteuning van ons lokale initiatief!'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant