Afbeelding

Leerlingen Stanislascollege voor acceptatie

Actueel 987 keer gelezen

Als je komende week in Nootdorp naar de winkel geweest bent, heb je bij verscheidene winkels de prachtige regenboogvlag kunnen zien hangen. Dit prachtige symbool voor acceptatie is door enthousiaste leerlingen van het Stanislascollege Pijnacker uitgeleend in het thema van de regenboogweek en de Coming Out Day. Deze initiatieven staan in het teken van acceptatie voor diversiteit in geaardheid en identiteit. Om dit doel te onderstrepen is op het Stanislas een aantal jaar geleden de GSA opgezet.

De GSA staat voor de Gender and Sexuality Alliance en wordt op school ook wel de Gay Straight Alliance genoemd. Dit project, oorspronkelijk bedacht door het COC, wordt op school geleid door de leerlingen. Op dagen voor acceptatie, zoals de Coming Out Day, Paarse Vrijdag, Valentijnsdag enzovoorts, staan de leerlingen klaar met acties om de zichtbaarheid van LHBT-jongeren te vergroten en om iedereen te laten zien dat ook zij die zich niet met LHBT identificeren achter deze jongeren staan. Ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp draagt haar steentje bij, door vanuit de organisatie jongerenwerk de fantastische leerlingen van de GSA Stanislas te ondersteunen waar dit nodig is.

Een paar regenboogvlaggen lijkt misschien een klein gebaar, maar acties als deze zijn van groot belang. Hierdoor laten niet alleen de winkels en organisaties in Nootdorp zien dat iedereen welkom is, ze helpen ook iedereen die langskomt hieraan herinneren. Het is een duidelijk symbool van acceptatie, waar niet alleen diegenen die zich identificeren met LHBT kunnen zien dat zij er mogen zijn, maar ook dat wij, als school, gemeente en samenleving, laten zien dat wij trots achter hen staan. We kunnen zelfs extra trots zijn, omdat de leerlingen en daarmee de nieuwe generatie, hier het voortouw in nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant