Afbeelding

Natuurexcursie naar De Balij op 14 oktober

Actueel 493 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Komende zondagochtend zal van 9.00 tot 11.00 uur een natuurwandeling plaatsvinden in De Balij tussen Pijnacker, Nootdorp en Zoetermeer. Deze excursie is laagdrempelig voor jong en oud en wordt begeleid door de boswachter van het gebied.

De Balij is een jong bos en is nog steeds in ontwikkeling. Het  wordt steeds gevarieerder, met meer soorten bomen, struiken en verschillende dieren en insecten. In deze tijd van het jaar zijn de kleuren van de bomen en struiken prachtig. De meidoorn en de lijsterbes hangen vol met gekleurde bessen. Ook  zijn er in het gebied volop paddenstoelen aanwezig. Tijdens de excursie gaan we een aantal daarvan zeker zien.

De Scheg is een hoek in De Balij met een moerassig karakter en een grote plas. Samen met de plas bij de 'blauwe brug' aan het Kwakelpad biedt deze ruimte aan veel vogels.  We gaan zien en luisteren welke vogels we er vinden.

We verzamelen voor de wandeling op 14 oktober om 9:00 uur bij restaurant De Brede Hoek aan de Nieuwkoopseweg 59 te Nootdorp. De excursie is gratis en staat open voor zowel leden als niet-leden van de NMP. Na afloop rond 11 uur gaan we bij De Brede Hoek nog wat drinken met degenen die dat willen. Dit is voor eigen rekening. Aanmelden kan vóór 13 oktober via activiteit@nmpijnacker.nl  o.v.v. uw naam, telefoonnummer en het aantal personen dat deelneemt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant