Bibliotheek voor de Mwereni school in Kenia
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Bibliotheek voor de Mwereni school in Kenia

  •   447 keer gelezen   Actueel

Net voor de zomervakantie organiseerde de Johannesschool een sponsorloop voor een bibliotheek voor de Mwereni school in Kenia. Nu, 3 maanden later, heeft de feestelijke opening al plaatsgevonden en kunnen de 550 leerlingen van de Mwerenischool voor het eerst genieten van leesboeken! De eerste Engelstalige prentenboeken zijn gemaakt door leerlingen van de Johannesschool en afgelopen week persoonlijk overhandigd door het bestuur van de stichting "Wij Steunen Kenia".

In de aanloop van de sponsorloop hebben alle groepen les gekregen van twee bestuursleden van de stichting 'Wij Steunen Kenia'. De onderbouw heeft geleerd hoe een huis in Kenia eruit ziet, hoe je geld in een wikkelrok draagt, wat een kalebas is en enkelen hebben een houten kussen uitgeprobeerd, zodat hun kapsel mooi bleef! De kinderen van de middenbouw hebben de verschillen en overeenkomsten ontdekt tussen het dagelijks leven hier in Nederland en in Kenia. En de kinderen van de bovenbouw hebben geleerd hoe het kan dat ondanks dat er meer regen valt in Kenia dan in Nederland, daar toch droogte heerst. De kinderen van de Johannesschool ontdekten ook dat al in 2002 leerkrachten van de Johannesschool naar Kenia zijn gereisd om hier de basisschool te sponsoren.

Vijf jaar lang heeft de Johannesschool de stichting 'Wij Steunen Kenia' geleid, waarna de stichting zelfstandig verder is gegaan. De stichting heeft onder andere schoollokalen, meubilair en watervoorzieningen voor deze school gerealiseerd, met hulp van diverse andere scholen in Pijnacker! Afgelopen zomer heeft één van de bestuursleden de Mwereni school bezocht en de kinderen in Kenia sporten nu in shirts van Oliveo Handbal, Oliveo voetbal en GGZ Delfland. Tijdens dit bezoek gaven de ouders en leerkrachten aan dat er geen leesboeken zijn op de Mwereni school en vroegen ondersteuning om een bibliotheek op te zetten. Daar hebben de kinderen van de Johannesschool ruimschoots voor gezorgd! Met hun enthousiasme en doorzettingsvermogen hebben zij een bedrag van € 3789,20 bij elkaar gerend voor een bibliotheek in Kenia!

Naast de Johannesschool heeft Soroptimist International Club Zoetermeer e.o. meegeholpen om de belangrijke wens van kinderen, ouders en leerkrachten van de Mwerenischool te verwezenlijken. Soroptimist International Club Zoetermeer e.o. steunt 'Wij steunen Kenia' twee jaar lang om de bibliotheek op te zetten en uit te breiden. Zo organiseerden zij al een filmavond in Zoetermeer waarvan de opbrengst volledig ten goede kwam aan de bibliotheek voor de Mwereni basisschool. Ook hebben ze geholpen tijdens de sponsorloop op de Johannesschool.

Bij de realisatie werd er ook samengewerkt met de stichtingen 'My Book Buddy' en 'Tenda Pamoja'. Met dit samenwerkingsverband is afgesproken dat de boeken niet alleen zullen worden uitgeleend aan de leerlingen van de school, maar aan de gehele gemeenschap. De boekenkasten en uitleentassen zijn lokaal gemaakt en de Engels- en Swahilitalige boeken zijn ter plaatse gekocht. Op deze wijze kunnen velen van dit mooie initiatief profiteren en genieten.

Bent u ook benieuwd hoe het gaat met het verstrekte microkrediet voor de vrouwen? Een project mede ondersteund door een van de Pijnackerse basisscholen de Keizerskroon. Heeft u interesse om een kind te steunen voor 2-jarige vakopleiding voor 180 Euro?  Lees dan verder op www.wijsteunenkenia.nl of bel 06-16448592.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>