Zaterdag groot sportfeest en receptie: Sportstudio SANSI viert 25-jarig bestaan | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
Sportstudio SANSI is en blijft een familiebedrijf dat wordt gerund door Wil en Jan van Dijk en hun drie dochters, Saskia, Angela en Silvana.
Sportstudio SANSI is en blijft een familiebedrijf dat wordt gerund door Wil en Jan van Dijk en hun drie dochters, Saskia, Angela en Silvana.

Zaterdag groot sportfeest en receptie: Sportstudio SANSI viert 25-jarig bestaan

  •   keer gelezen   Actueel

De Nootdorpse Sportstudio SANSI bestond afgelopen maandag 1 oktober exact 25 jaar. Het was die dag precies een kwart eeuw geleden dat de toen fonkelnieuwe sportschool op de hoek van de Molenweg en de Oudeweg open ging.

De 200 mensen die al op diverse locaties de lessen van Wil van Dijk volgden, gingen op één na allemaal mee naar de nieuwe locatie en ook die laatste kwam een tijdje later toch gezellig mee sporten bij SANSI.

Jan van Dijk, de echtgenoot van Wil, had becijferd dat er ongeveer 550 mensen moesten komen sporten om de zaak rendabel te maken. Binnen een maand waren er 550 en na een jaar al 800. En nu schommelt het aantal sporters bij SANSI al jaren rond de 900 mensen van alle leeftijden. De oudste is bijna negentig en de jongste een jaar of acht. Je kunt sinds kort bij SANSI ook aan Junior Fitness doen. Dat is een fitnesstraining voor jongens en meisjes van negen tot vijftien jaar. Heel leuk en gezond/verantwoord.

De drie dochters zie je terug in de naam van de sportstudio. Bijna 26 jaar geleden sloegen zij de eerste paal. (foto: Gerard Baak)

SANSI heeft vanaf het prille begin in oktober 1993 een heel eigen gezellige dorpse ons kent ons sfeer en die sfeer is er nu nog. Heel veel mensen kennen elkaar en behalve sporten is het doel van een bezoek aan SANSI ook voor veel mensen een praatje maken, leuke mensen ontmoeten en een beetje socializen.

De bar is altijd open, dus een gezellig praatje onder het genot van een drankje is altijd mogelijk. De koffie is uitstekend en zondag kregen we er bij het interview zelfs bijzonder geslaagde zelfgemaakte appelgebak bij. Gemaakt door Els, de schoonmoeder van een van de drie dochters van Jan en Wil die door de jaren heen alle drie op hun eigen manier actief zijn geweest bij SANSI en nog.

Dat moest natuurlijk ook wel: SANSI is naar de drie dochters vernoemd. Saskia (38), Angela (36) en Silvana (30). Deze meiden hebben op heel jeugdige leeftijd in 1992 de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand dat naast maalderij De Eendracht staat, het pand dat later geheel opgeknapt het woonhuis werd van de familie Van Dijk.

Silvana werkt fulltime mee in de sportschool en de andere twee parttime. Ze hebben alle drie hun eigen bedrijf. Saskia heeft Fysio SANSI, een fysiotherapiepraktijk die naast de sportschool is gevestigd. Angela heeft een eigen gastouderopvang (Happy Home 4Kids). En Silvana heeft samen met haar man een eigen Personal Training-bedrijf (DS-PT). Dit gaat allemaal prima samen met het familiebedrijf SANSI.

Saskia herinnert zich nog goed dat ze op haar veertiende voor het eerst inviel om les te geven. Ze kwam achter de bar vandaan: ma was naar een workshop en de docent ziek. Dus het was: of Saskia ging er tegenaan of de les ging niet door. Dat laatste ging niet gebeuren. Cassettebandje in de recorder en gaan. Zo ging dat nog. Wil zat uren muziek op te nemen om af te spelen tijdens de lessen.

Historie
Hoe is het nou allemaal gekomen? Welnu: ergens rond 1980 waaide aerobics over vanuit de Verenigde Staten. Wil van Dijk wilde daar wel iets mee doen en vroeg in 1983 aan het bestuur van RKDEO of ze in de kantine lessen mocht gaan geven. Ja joh, kijk maar. Aldus het bestuur naar Nootdorpse maatstaven. Het werd meteen een succes en het groeide snel in aantal leden, activiteiten en plekken waar Wil actief was

De familie van Dijk heeft voor iedereen persoonlijke aandacht.

In de Jozefschool in Nootdorp maar ook in de Josephschool met ph in Pijnacker. En daar ook in een paar gymzalen. Zo ontstond het idee om in Nootdorp een sportschool te beginnen waar alle activiteiten nog beter op één plek met goede douche- en kleedvoorzieningen uitgeoefend konden worden. Na lang zoeken werd op de hoek Molenweg/Oudeweg een mooie plek gevonden waar voorheen de bakkerij van Sliedregt stond. Daar werd een mooie sportschool gebouwd met twee lagen. De rest is geschiedenis, zeggen ze wel eens.

Blijven vernieuwen
Het was dus meteen een succes en vervolgens is SANSI blijven groeien en vernieuwen. Men beschikt over de nieuwste Technogym-apparatuur. Jan wijst ook op de heel bijzondere fiets Skill Bike waarmee je binnen op een racefiets kan trainen zoals bergen beklimmen, allemaal precies zoals de hellingen lopen.

Je kunt bij SANSI echt van alles doen onder leiding van goed geschoolde, ervaren en gezellige trainers en trainsters. Het is te veel om op te noemen. Wil is nog steeds actief maar richt zich vooral op seniorenfitness.

Jan geeft nog een aantal spinninglessen per week en blijft er net als Wil strak en jong bij. SANSI heeft dertien gemotiveerde mensen op de loonlijst en werkt daarnaast nog met freelancende lesgevers. Allemaal betrokken en gemotiveerde die passen bij die typische SANSI-sfeer. Iedereen doet normaal en niemand loopt of staat te pronken met spierbundels! Zelfs Jan niet.

Het mooie van SANSI is dat leeftijd helemaal geen punt is. Ooit kwam er een man met een rollator binnen. Jan en Wil wilden hem even de sportschool showen maar hij zei: 'Nee, schrijf me maar in, ik ben de drempel over gekomen en dan kan de rest ook!' Zo kunnen ze meerdere mooie verhalen vertellen.

Feest
Natuurlijk moet het 25-jarig bestaan van zo'n succesvolle sportschool groots gevierd worden. En dat gaat vooral aanstaande zaterdag 6 oktober gebeuren. Er is van 14.00 tot 17.00 uur een feestelijke receptie waarbij onder meer de 33 mensen die al 25 jaar lid zijn in het zonnetje worden gezet.

Maar de feestdag wordt ook sportief ingevuld. Er worden vooral allerlei combinatielessen gegeven waarbij mensen dus kunnen kennismaken met activiteiten die ze normaal misschien niet zo snel doen. Aerobics met Xco en Power Pump en Steps met Zumba, BBBB in combinatie met Pilates en natuurlijk kun je ook spinnen en fitnessen.

Voor bestaande leden en mensen die de sportschool eens willen ervaren is deze week een mooi feestelijk kennismakingsmoment. De drempel wordt extra laag gemaakt omdat je deze feestweek geen inschrijfgeld betaalt.

Overigens begint morgen, donderdag 4 oktober, een extra 50 plus groepsles met oefeningen die gebaseerd zijn op Pilatesworkout. Mobiliteit, flexibiliteit en uithoudingsvermogen staan centraal. Het gaat om korte zorgvuldig uitgevoerde oefeningen gericht op ontspanning, evenwicht, houding, soepele gewrichten en een versterkte bekkenbodem kan het resultaat zijn.

's Middags open
Sportschool SANSI is sinds een aantal maanden ook 's middags gewoon geopend. Dat moet in Nootdorp natuurlijk even wennen. Mensen waren zo gewend dat de sportstudio altijd in de middag dicht was en 's avonds weer open ging, dat dit even wennen is. Van 9.00 tot 22.00 uur dus en op zaterdag en zondag van 9.00 tot 12.30 uur kun je er terecht om lekker te sporten op je eigen manier en niveau!

Loterij
SANSI is voor Nootdorp en omstreken een lot uit de loterij. Heel toepasselijk is daarom een loterij met mooie prijzen waar iedereen die deze week naar binnen stapt vanzelf aan meedoet. Je ontvangt een lotnummer en je dingt mee! Gaan dus.

Sportstudio SANSI
Molenweg 5
2631 AA Nootdorp
Tel. 015 310 8553
info@sportstudiosansi.nl
www.sportstudiosansi.nl

Meer berichten