Afbeelding

De Klimmende Règâhs halen 67.459,98 euro op voor Alpe d'HuZes en KiKa

Actueel 1.041 keer gelezen

De Klimmende Règâhs hebben met al hun activiteiten en deelname aan Alpe d'HuZes en Giro di KiKa in 2018 een totaalbedrag van € 67.459,98 opgehaald. Met het opgehaalde geld worden tal van onderzoeken naar (kinder)kanker gefinancierd.

De Règâhs zijn een fietsende en wandelende vriendengroep uit de regio Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp, die zich elk jaar inzet voor de strijd tegen kanker. Het afgelopen jaar organiseerde het team een sponsorbijeenkomst, een spinningmarathon, een wandel- en toertocht, een benefietdiner en een knalfeest in het Witte Paard in Nootdorp. Vele honderden mensen kwamen op deze evenementen af en sponsorden daarmee de goede doelen.

KiKa en Alpe d'HuZes
De opbrengst gaat  naar de twee goede doelen: Giro di KiKa en Alpe d'HuZes. Met een team van dertien leden deden de Règâhs dit jaar mee aan Alpe d'HuZes én met een team van tien aan Giro di Kika. Enkele Règâhs deden zelfs aan beide evenementen mee. De bijdrage door mee te doen aan Alpe d'HuZes gaat naar KWF. Bij Kika gaat het geld naar fondsen voor speciale onderzoeken, hoe kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen. Kika heeft als doel om de genezingskans bij kinderen van 75 naar 95% te vergroten.

Alle informatie hierover, de foto's en films van het afgelopen jaar zijn terug te vinden op de Facebookpagina van De Klimmende Règâhs: Facebook.com/De-Klimmende-Règâhs.

Uit de krant