Logo telstar-online.nl

Fietstocht Parkinson2Beat nadert zijn einde

  •   keer gelezen   Actueel

De fietstocht van Ruud Overes namens Parkinson2Beat, 10.000 km in 80 dagen, komt zeer dichtbij het einddoel: de verwachting is dat op zondag 30 september Athene wordt binnengereden.

De tocht begon op 28 juni in Eersel. Op 29 juni werd het Paradeplein in Nootdorp aangedaan. Al met al duurde de tocht zo'n 95 dagen. De fietstocht is opgezet door Parkinson2Beat om meer aandacht te vragen voor Parkinson. In Nederland lijden daar zo'n 50.000 mensen aan. Naast meer kennis over en begrip voor deze ziekte is het ook belangrijk dat er meer geld beschikbaar komt om onderzoek te doen naar het ontstaan van deze ziekte. Om dan vervolgens te kunnen werken aan het uitbannen daarvan. Daarvoor is veel geld nodig en Parkinson2Beat wil hierbij graag helpen.

Via de website www.parkinson2beat.nl is er al bijna 12.000 euro ingezameld, wat aan het eind van de actie zal worden overgedragen aan de Nederlandse Parkinson Vereniging. De verwachting is dat dit bedrag nog wel zal stijgen. Doneren is natuurlijk nog altijd mogelijk via de website. Tevens zal Ruud zijn belevenissen in te bespreken presentaties komen vertellen. De tocht wordt ondersteund door een team van Parkinson patiënten, maar daarnaast ook door vrienden en familie van deze patiënten. Verschillende sponsoren hebben geld en materiaal bijgedragen om de tocht mogelijk te maken. Speciaal willen we Maia Mobiliteit en HP Velotechnik noemen, die de ligfiets ter beschikking hebben gesteld.

Meer berichten