Foto: Telstar
Foto: Telstar

Belangenbehartiger HOP Ruyven stuurt brandbrief aan burgemeester

Actueel 4.209 keer gelezen

Delfgauw - Platform Keelbos - belangenbehartiger van onder andere de homo-ontmoetingsplek (HOP) Ruyven in Delfgauw- heeft een brief gestuurd aan de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp. Ze zijn teleurgesteld dat men niet wordt betrokken bij de beoogde herinrichting van het recreatiegebied.

"Hoe is het mogelijk dat Platform Keelbos als expertisecentrum van HOP's niet of nog niet uitgenodigd is? Burgemeester Ravestein heeft op 2 mei 2017 die toezegging van overleg en participatie wel gedaan richting vertegenwoordiging van het Platform Keelbos als belangenbehartiger van de bezoekers van de HOP. Het lijkt ons belangrijk om dit soort begripsbepalingen met u, en ook met de herinrichting werkgroepen te bespreken, ook om een beleidsrichting van uitsluiting van een kwetsbare minderheidsgroep te voorkomen", zo schrijft men.

Ruyven
Al bijna veertig jaar komen homoseksuele mannen samen in het buitengebied Ruyven Delfgauw langs de A13. Er wordt niet alleen een goed gesprek gevoerd, maar men wipt ook weleens de bosjes in. Telstar Online kreeg in 2012 signalen dat bezoekers regelmatig het slachtoffer zouden zijn van geweld, maar uit angst geen aangifte doen. Een grondig onderzoek en gesprekken ter plekke hebben destijds geen duidelijkheid gebracht. vrijwel niemand durfde toentertijd zijn verhaal te doen.

Lees hieronder de complete brief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant