De organisatie met de familieformatie My Dear Sister. (foto: Popfotograaf Ron van Varik)
De organisatie met de familieformatie My Dear Sister. (foto: Popfotograaf Ron van Varik)

Delfgauwenaar geeft Kijkduin glans met Boulevard of Golden Music

Actueel 1.324 keer gelezen

Een mild zonnetje, een aardige bries, soms wat dreigende en donkere wolken, zo'n 23 graden, golven die af en aan rollen en een prachtig uitzicht op strand en zee, dat is Kijkduin afgelopen zondag bij aanvang van de Boulevard of Golden Music. Het evenement is populair en trekt veel bezoekers uit de hele regio en regelmatig ook van verder weg. Organisatoren Martin Reitsma uit Delfgauw en Boudewijn Regenbogen kijken tevreden om zich heen. Het belooft een mooie muzikale middag te worden.

De fameuze band The Scarlets doet een soundcheck, alles loopt voorspoedig. De mannen van het geluid regelen het allemaal naar tevredenheid. Voor zanger/gitarist Peter de Looff is er een kruk om op te zitten en een kruk om mee te lopen. Eerder kwam hij ongelukkig ten val, maar ondanks wat blessures deert het hem niet, hij is gewoon van de partij om met zijn bandleden een bijzondere muzikale middag tegemoet te gaan tijdens de Boulevard of Golden Music. Na de introductie door het bevlogen presentatieteam Boudewijn en Esther Regenbogen komt dichter Victor R. Meijer op het podium en draagt een pakkend Rock 'n Roll gedicht voor.

Als snel stroomt de boulevard van Kijkduin vol met enthousiast publiek dat uitkijkt naar de optredens. The Scarlets doen al mee sinds de eerste helft van de jaren zestig. Ze maakten succesvolle singles, stonden met grote andere bands op het podium en deden radio én tv-optredens. De beroemde Haagse Marathon was hun thuishonk. Het publiek omarmt de sound van de band. Veel repertoire ook van The Beatles deze middag. Alle hits worden woordelijk meegezongen van A Hard days night tot en met Let it be. Vooraan staan een aantal baby-boomers te swingen én kijk er staat zelfs jong publiek dat deze beatmuziek nog kent via hun ouders en het eigenlijk wel heel leuk vindt.

Na een heerlijke eerste set van de band blijft het publiek vol verwachting staan op wat komen gaat. Niemand minder dan Sacha de Bruin gaat met haar familie een optreden doen. Sacha, die vroeger optredens deed met Anouk, Sven Figee, Barry Hay, Peter Langerak en andere bekende namen uit de Haagse muziekscène. Ze zong bij de band 'For The Love Of Money' en bij Sass Who en thans zingt ze in de formatie My Dear Sister met haar zus Sheena, dochter Jayne, zoon Richie en schoonzoon Brent. Ze ervaart de optredens met hen als bijzonder en prettig. Pater familias is Peter de Bruin, hij is de drummer van The Scarlets kijkt met genoegen toe. Zijn muzikale talent is doorgegeven aan zijn kinderen en kleinkinderen. Het optreden is dan ook groots met prachtige popklassiekers zoals Listen to the music, Fire, Jolene, Rehab en vele andere hits. Niet voor niets roemt popster Anouk de zang van Sacha.

De passie en drive zijn hartverwarmend en voor velen had het optreden nog langer mogen duren maar men weet ook dat er na dit optreden van My Dear Sister nog een mooi vervolg komt met The Scarlets voor een tweede set. Ze klinken als vanouds goed, het swingt, de dansvloer staat vol. Een gouden periode uit de popmuziek wordt weer even in ieders herinnering teruggebracht. Het publiek laat zich meevoeren op golven van nostalgie en melancholie. Op de achtergrond hoor je het ruisen van de golven in de branding.

Zondag een nieuwe editie van het evenement
Aanstaande zondag 26 augustus staan The Cosy Rockers en zanger-entertainer Rob van Reeuwijk op het podium van Kijkduin. Voor al die babyboomers is het de muziek uit hun jeugd, de tijd van hun eerste vriendje of vriendinnetje, dansles bij Wesseling v.d. Meulen, de eerste kus, de petticoat, Puch en Tomos, Cadillacs en Ford Thunderbirds, maar ook de periode van de hoela hoep, de Kikkers, Plu & Bullen en de Jukebox. Stilzitten is geen optie, meeswingen des te meer bij de heerlijke klanken van deze muzikanten. Er is de afgelopen tijd weer met hart en ziel gerepeteerd en er staan diverse nieuwe songs op het repertoire. Het is een 'Trip down memory lane' Een middag vol nostalgische klanken en jeugdsentiment.

De aanvang van het evenement is 15.00 uur tot rond 18.00 uur. Toegang en parkeren zijn gratis. Kom genieten op de Boulevard van Kijkduin op de aansprekende klanken van muzikanten, met gezellige horeca, fijne terrassen en leuke winkels. Organisatie: Martin Reitsma en Boudewijn Regenbogen met ondersteuning van Esther Regenbogen en Els de Wit. De Boulevard of Golden Music wordt u aangeboden door Stichting Beach Resort Kijkduin i.s.m. de ondernemers van Kijkduin en Rainbow International Presentaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant