Afbeelding

Lees de Wielerkrant op Telstar Online

Actueel 2.801 keer gelezen

De Ronde van Pijnacker is aanstaande zaterdag 18 augustus. Dan is de  61ste aflevering van dit lokale evenement, wederom op een nieuw parcours. Met BHV Nederland, het bedrijf van Pijnackernaar Kees Weerheim, als nieuwe hoofdsponsor in plaats van de Rabobank.

Vorig jaar gingen de renners door de Stationsstraat en het Emmapark en was de finish in de Stationsstraat. Nu zijn de Julianalaan en de Kerkweg de hoofdstraten. De start en de finish zijn bij de bibliotheek voor, langs de Julianalaan dus.

De renners rijden door tot de Stationsstraat en gaan dan bij het CJMV-gebouw linksaf de Kerkweg om bij de Bernhardstraat, vlak voor de Dorpskerk, linksaf te gaan en dan snel weer de Julianalaan op. Dat is een mooi, verantwoord en gezellig parcours. Het programma is weer heel gevarieerd, met daarbij ook een paar jeugdcategorieën. Dat is onder meer gedaan om het lokale talent Nick Brand in eigen dorp te kunnen laten fietsen. Nick is veertien en beweegt zich op nationaal niveau. Elders in deze Wielerbijlage een interview met Nick vanuit de Franse Alpen.

Er rijden twee jeugdcategorieën en verder komen alle bekende groeperingen weer aan bod, zeker ook de trimmers die in twee leeftijdsgroepen rijden en natuurlijk de echte jonkies van de Dikke Banden Races. En wat te denken van de eliterenners en de amateurs. André Remmerswaal en zijn mede-organisatoren beloven een mooie zonnige zomerse Pijnackerse Wielerdag. Zelfs de miss staat al in de startblokken: Miss Jessica. Net terug van een weekje Maastricht vertelde ze zondag dat ze het heel spannend vindt maar dat ze er wel ontzettend naar uit kijkt. Natuurlijk ontbreekt Jessica niet in deze Wielerbijlage. 

Het totale programma ziet er als volgt uit:

10.30 uur: Jeugd cat. 6 25 km
11.15 uur: Jeugd cat. 7 30 km
12.15 uur: Masters 40+ 50 km
13.45 uur: Amateurs 60 km
15.30 uur: Elite mannen/Beloften 80 km
17.45 uur: Decathlon Dikke Banden race 2, 3 en 4 ronden
18.45 uur: Burgers 45+ *
19.45 uur: Burgers 45- *
20.45 uur: Einde programma/naborrelen bij start/finish
22.00 uur: After party bij Cafë de Guyter

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant