Afbeelding

Doorstromers krijgen voorrang bij nieuwbouwproject Pijnacker Noord

Actueel 5.962 keer gelezen

Rondom Wonen gaat bij wijze van experiment een kwart van de 66 sociale huurappartementen in Pijnacker Noord bij voorrang toewijzen aan woningzoekenden uit de regio Haaglanden die een grotere huurwoning achterlaten. Daarmee wil de corporatie de doorstroming van sociale huurders stimuleren.

De woningcorporatie maakt zich ernstig zorgen over de teruglopende doorstroming op de woningmarkt. Dit leidt tot minder verhuizingen en stijgende wachttijden. Rondom Wonen heeft daarom onlangs een verzoek ingediend bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp voor een experiment om de doorstroming te bevorderen.

Dit experiment is door het college van B&W goedgekeurd. Eind 2018/begin 2019 levert Rondom Wonen 66 nieuwbouwappartementen in Pijnacker Noord op. Nu wil Rondom Wonen dit nieuwbouwcomplex maximaal inzetten om de doorstroming te bevorderen. Doorstromers die een grote huurwoning van een woningcorporatie (minimaal 4 kamers) achterlaten, krijgen voorrang.

Naast deze voorrangsregel voor doorstromers, wijst Rondom Wonen ook nog 25% van de nieuwbouwwoningen toe via lokaal maatwerk. Bij lokaal maatwerk krijgen woning-zoekenden uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp voorrang.

Het nieuwbouwproject in Pijnacker Noord bestaat uit 3 woongebouwen. Elk gebouw bestaat uit 22 sociale huurwoningen (15 stuks 3-kamerwoningen van circa 60 m2 en 7 stuks 2-kamerwoningen van circa 45 m2). De huren van deze woningen zitten allemaal onder de 1e aftoppingsgrens (€ 597,30, prijspeil juli 2018).

In september worden de woningen gepubliceerd op Woonnet-Haaglanden. Voorafgaand plaatst Rondom Wonen een aankondiging in de Telstar/Eendracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant