Foto: Esdor van Elten
Foto: Esdor van Elten

Onderzoek doodsoorzaak Boldewijn vertraagd

Actueel 2.540 keer gelezen

Nootdorp - Het onderzoek naar de doodsoorzaak van de 17-jarige Orlando Boldewijn heeft vertraging opgelopen. De rapportages van verschillende deskundigen laten op zich wachten.

Volgens het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat zorgvuldigheid in deze zaak boven alles. Voor de nabestaanden van Orlando betekent de vertraging wederom een periode van onzekerheid zonder antwoorden op vragen.

Als het onderzoek is afgerond, neemt de officier van justitie een beslissing over het wel of niet vervolgen van de verdachte. De 27-jarige Hagenaar is op dit moment nog altijd verdachte, bevestigde Angelique Chatta van het Arrondissementsparket Rotterdam vorige maand aan Telstar Online.

De verdachte heeft tegenover rechercheurs bekend dat hij Orlando Boldewijn in de nacht van 18 februari na een afspraakje in Ypenburg in het water heeft gezien en hem ook heeft gehoord. Hij deed echter niets. Hij verleende geen hulp en schakelde geen hulp in. Het slachtoffer werd na een week levenloos uit het water gehaald.

Het onthouden van hulp aan iemand in levensgevaar is strafbaar. Bij overlijden van het slachtoffer kan daar een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een boete van duizenden euro's op volgen. De familie van Orlando heeft de bekende strafadvocaat Sébas Diekstra in de arm genomen. Diekstra eist een flinke gevangenisstraf voor het nalaten van hulp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant