Kortebaan Nootdorp verlaat starttijdstip vanwege verwachte hitte
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Kortebaan Nootdorp verlaat starttijdstip vanwege verwachte hitte

  •   934 keer gelezen   Actueel

Nootdorp - De eerste start van de Kortebaan Nootdorp is dinsdag niet om 13.30 uur, maar om 18.00 uur. De organisatie speelt hiermee in op de verwachte hitte. In de avond is het koeler en daarom prettiger voor de paarden om hun meters in volle vaart over De Poort te maken. Het officiële aanvangstijdstip is 16.30 uur.

Omdat met een start om 18.00 uur de koers niet voor het donker is afgelopen, heeft de organisatie ook het aantal starters verlaagd. Er wordt dinsdag gekoerst met zestien paarden, in plaats van 24. De deelnemers kunnen de finale dan nog in het licht afwerken.

De NDR heeft dinsdag de inschrijving afgerond. Ondanks het aantal van 'slechts' zestien deelnemers, heeft de koers qua kwaliteit niets ingeboet. Titelverdediger Cattiva Byd is er opnieuw bij. De merrie van Jan Demmink heeft met Barbert (de nummer drie van vorig jaar) echter loodzwaar geloot.

Favoriet
Favoriet is Calistokingsdeep met Lindsey Pegram. De ruin won donderdag zeer overtuigend de kortebaan in Santpoort. In deze vorm is de combinatie moeilijk te verslaan. In de eerste omloop treft hij Emi van Jip. De redactie van Kortebaandraverijen.nl huurt deze merrie gedurende het kortebaanseizoen en heeft 87 'mede-eigenaren' gevonden. Zij zorgen met hun actie voor een extra deelnemer in de sport en laten bovendien vele liefhebbers ervaren hoe het is om 'eigenaar' te zijn van een kortebaner. Ook de Stichting Kortebaan Nootdorp is één van de eigenaren.

Stal Arctic uit Nootdorp neemt deel met Contador en I am Perfect. Om Contador te rijden, komt Bert Post over uit Frankrijk. Hij was jarenlang actief als trainer op het voormalige drafcentrum in Nootdorp. De winnaar van het Nederlands Kampioenschap in 2016 in Nootdorp en de nummer twee van vorig jaar, Dutch Buitenzorg, is er dit jaar niet bij. De ruin is één van de vier 'slachtoffers' van het terugbrengen van het aantal deelnemers.

Traditionele paardendag
De traditionele paardendag met als hoogtepunt de Kortebaandraverij om de Zilveren Zweep vormt de start van de Nootdorpse Kermisweek. De Poort, de weg met aan de ene zijde het bedrijventerrein Oost-Ambacht en aan de andere zijde het sportpark 's-Gravenhof, wordt voor één dag omgebouwd tot een drafbaan met horeca en totalisator.

De Stichting Kortebaan Nootdorp verzorgt dit jaar voor de 23ste keer op rij de kortebaan en zet daarmee de geschiedenis van de drafsport sinds 1792 in Nootdorp voort. Naast de kortebaan staan ook de ponybrunch (vanaf 10.30 uur) in Winkelcentrum Parade en diverse jeugdattracties bij De Poort (vanaf 17.00 uur) op het programma. Rond 21.00 uur ontvangt de winnaar van de kortebaan de Zilveren Zweep, de prestigieuze ereprijs van de koers.

Deelnemers en tips
Het volledige deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op de website staat tevens alle informatie over de sport. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips voor de kortebaan van Nootdorp. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.kortebaannootdorp.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten

Poll

Vuurwerkverbod in Pijnacker-NootdorpReageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>