Logo telstar-online.nl
De lokale deelnemers op de groepsfoto met wethouder Peter Hennevanger die alle deelnemers een consumptie aanbood op het Fratelliterras.
De lokale deelnemers op de groepsfoto met wethouder Peter Hennevanger die alle deelnemers een consumptie aanbood op het Fratelliterras.
VIDEO

Vierdaagse verloopt voor velen vlekkeloos

  •   keer gelezen   Actueel

Steeds meer lopers en loopsters uit Pijnacker-Nootdorp komen op de zaterdag meteen na de gladiolenintocht in Nijmegen naar het Raadhuisplein voor de traditionele groepsfoto op het bordes.

Deze happening is sinds 2005 een gezamenlijke actie van de gemeente en de Telstar/Eendracht. De krant nodigt de lopers uit en de gemeente zorgt voor gladiolen die worden uitgereikt door de burgemeester of een wethouder. Deze keer was het de kersverse wethouder sportzaken Peter Hennevanger ('ik ben niet zo'n loper') die de gladiolen uitreikte. We dachten dat tachtig genoeg moest zijn maar er bleef er tenslotte maar één over. En die was voor Alexander Bot uit Nootdorp die pas rond half zes aankwam omdat hij met autopech te maken had gekregen bij zijn terugtocht vanuit Nijmegen. Alexander ontving op het terras voor Het Witte Huis de laatste gladiool. Terecht: de 66-jarige Nootdorper had voor de 33ste keer meegedaan en had meteen hele verhandeling over de diepere betekenis van het getal 33. Die verhandeling houdt de lezer nog tegoed. Het was warm geweest tijdens de 102e Vierdaagse van Nijmegen maar niet te warm.

Klik hierboven voor de video van het OL-team

Hans van der Neut, onze lokale Pijnackerse wandelman, liep voor de zesde keer mee en had geen problemen gekend. "Je moet veel water drinken. Ze zeggen: een halve liter per uur. Dat heb ik misschien niet gehaald, maar ik heb veel gedronken onderweg." Berkelaar Willem van Winden – de enige legale illegale buitenstaander op de foto – moest het dit jaar doen zonder Aad van der Helm en Henri Zeestraten. Zij waren te laat met de inschrijving! Ook Ton en Hans van de Sande van de Dwarska in Nootdorp ontbraken, aldus Willem. Gelukkig waren De Lelijke Mannen uit Nootdorp wel van de partij, ofschoon met minder mensen dan andere jaren. De knappe mannen Paul Zuiderwijk, Nico van Beek, Jan Elderhorst, Bart Ammerlaan en Mart van Logchem waren er wel.

Jan (Paling) Elderhorst dreigde de tv te halen met een alternatief 'waterplan' maar dat kwam niet door de censuur van Editie.nl. De 75-jarige Adri van der Kraan uit Pijnacker liep de laatste jaren met flink wat familie, maar die waren allemaal op vakantie of zagen er om andere redenen van af. Voor Adri geen probleem. Zijn achttiende Vierdaagse verliep probleemloos. Dat gold ook voor de Nootdorpse Heleen van de Vlist die deelnam met kleindochter Femke van veertien.

Voor Jeroen, de echtgenoot van Joyce de Haan, was het de eerste keer. Vriend Gerard Jan uit Echteld had hem verleid mee te doen en Jeroen heeft er enorm van genoten. "Het was geweldig om mee te maken. Al die vriendschap en verbroedering. Ik heb weer wat meer vertrouwen in de mensheid terug", aldus Jeroen die nog even reclame maakt voor het antiblaartapemiddel Fixomul. Geweldig spul! Politicus Peter van den Heuij nam deel met een vriendin van zijn dochter, de 23-jarige Sophie. Ook zij hebben louter goede berichten. Yvon en Wim Stein hebben samen opgelopen. Yvon had niet zo lang voor het evenement een operatie ondergaan waardoor ze niet zo makkelijk liep als anders. Toch waren ze een keer zo vroeg binnen dat 'de ontvangende organisatie' er nog niet klaar voor was. Ze beginnen om twaalf uur te stempelen terwijl Wim en Yvon om kwart voor twaalf arriveerden! Neef Sjaak Oudshoorn en zijn vrouw Liëtte waren na vijf jaar afwezigheid weer van de partij en hadden er weer van genoten, evenals hun zoon Stefan die de vijftig kilometer liep.

Ook de Nootdorpse Ineke van Houten keek terug op een geweldig evenement ondanks de afwezigheid van loopmaat Rob. Voor Thea Goeman en haar vriendinnen was het grootste probleem: op tijd van start gaan. Het was wel iedere dag 'een giftig end' maar het was allemaal goed verlopen aldus Thea. Martin Suöss had het vooral over het vijfsterrenresortgastgezin waar hij met onbekende andere lopers in terecht was gekomen en waar hij prachtige ontmoetingen had meegemaakt, zoals dat voor heel veel Vierdaagsedeelnemers geldt. Het probleemloos ontmoeten van allerlei mensen die met hetzelfde bezig zijn als jij. Dat maakt de Vierdaagse van Nijmegen tot een uniek evenement dat blijft trekken…

Meer berichten