Afbeelding

Fietser tegen Parkinson komt na 2400 kilometer aan in Santiago de Compostela

Actueel 1.224 keer gelezen

Nootdorp - De fietser Ruud Overes (57) is na 2400 km fietsen in 22 dagen op zijn trike aangekomen in Santiago de Compostela. Hij was op 28 juni alleen vertrokken uit Eersel (N—B), waar hij zijn sponsorfietstocht voor het ophalen van geld voor onderzoek naar Parkinson startte.

De totale tocht die hij wil afleggen bedraagt maar liefst 10.000 km en zal hem nog moeten leiden via Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië, Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Albanië, Montenegro naar Athene in Griekenland. Hij doet dit samen met zijn team op afstand : Parkinson2Beat, die hem over de juiste routes leidt.

Overes, zelf ook een Parkinsonpatiënt, heeft de afgelopen 3 weken een mooie tocht gemaakt door België en Frankrijk om vervolgens via de Pyreneeën voorlopig te eindigen in Santiago de Compostela. Hij ontmoette op het grote plein voor de kathedraal zijn kersverse echtgenoot, met wie hij vlak voor zijn vertrek in Eersel was getrouwd. Tevens stonden mensen van verschillende instanties op het plein te wachten om hem te verwelkomen met een lokale dans en een heuse groepshug. Hij was daar klaarblijkelijk erg van onder de indruk en het was een goede motivatie om het vervolg van de tocht naar Athene snel verder op te pakken. Op maandag 23 juni heeft Ruud nog wel een rustdag. Op dinsdag 24 juni vertrekt Overes weer snel richting Lissabon, om daar de volgende grote stop te maken.

Ondertussen is er bijna 10000 euro voor het goede doel opgehaald. Van verschillende kanten zijn er bijdragen geleverd voor deze fietstocht en ook is Ruud Nederland al uit, doneren kan nog steeds zoals via de website www.parkinson2beat.nl. Verdere informatie is er ook via de verschillende accounts op Facebook, Twitter en Instagram.

De fietstocht wordt mede ondersteunt door Maia Mobiliteit (maia.nl) en HPVelotechnik (HPVelotechnik.com ), leverancier en fabrikant van de ligfiets en Mosadex Groep (o.a. Service Apotheek). Maar ook grote en kleine donateurs helpen bijdragen aan het goede doel van deze tocht. Kom ook in actie en steun Ruud Overes en Parkinson2Beat!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant