Het Molenpad is een fiets/wandelpad tussen de Nieuwkoopseweg en Pijnacker Noord.
Het Molenpad is een fiets/wandelpad tussen de Nieuwkoopseweg en Pijnacker Noord.

Jongen overvallen op Molenpad

Actueel 5.744 keer gelezen

Een jonge man uit Pijnacker-Nootdorp is in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juni het slachtoffer geworden van een overval. Dat gebeurde halverwege het Molenpad, een fiets/wandelverbinding tussen de Nieuwkoopseweg en Pijnacker-Noord.

De man fietste rond half een 's nachts vanaf de Nieuwkoopseweg richting Pijnacker-Noord toen hij plotseling werd staande gehouden door twee jonge mannen. De een kwam van de ene kant het Molenpad op stappen en de ander van de andere kant. Met wijd gespreide armen hielden ze de man staande en vroegen hem om geld. De man antwoordde dat hij geen contant geld bij zich had en gaf een van de overvallers meteen een stevige duw zodat hij bijna viel. Ook de andere overvaller gaf hij een duw en vervolgens ging hij er op zijn fiets zo snel mogelijk vandoor. De overvallers probeerden hem rennend te achterhalen maar omdat de man op een e-bike reed, was hij snel weg en niet meer te achterhalen of te grijpen door de overvallers. De overval/staandehouding was halverwege het Molenpad en ze liepen bijna tot de spoorwegonderdoorgang achter de fietsende man aan.

Het slachtoffer heeft die nacht meteen de politie gebeld. Die is poolshoogte gaan nemen maar heeft de mannen uiteraard niet meer aangetroffen. Eind vorige week heeft de man alsnog aangifte gedaan bij de politie die de zaak in onderzoek heeft. De overvallers waren donker gekleed en voorzien van capuchons. Ze hadden een zonnebril op en dat wijst er op dat het geen spontane actie was. Ze waren duidelijk van plan om de betrokken man staande te houden en hem geld of goederen afhandig te maken. Doordat hij in een split second kordaat optrad is dat niet gelukt. De mannen moeten rond de twintig geweest zijn en waren ongeveer 1.90 meter lang. Ze hadden voor zo ver zichtbaar een getinte huid en spraken Nederlands met een buitenlands accent. Wie iets heeft gezien die nacht of op andere tijdstippen problemen heeft gekend op het Molenpad of ergens anders op een al dan niet donkere plek in Pijnacker-Nootdorp, wordt verzocht de politie te bellen. Overigens is het Molenpad evenals meer plekken heel schaars verlicht en houden zich ter hoogte van de picknickbanken regelmatig tot laat in de avond hangjongeren dan wel chillende mensen op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant