Iedereen is zaterdag welkom bij de Blauwe Loper.
Iedereen is zaterdag welkom bij de Blauwe Loper.

Vanavond stille tocht in Ypenburg voor Orlando

Actueel 1.456 keer gelezen

Nootdorp/Den Haag - In Ypenburg wordt zaterdag 7 juli een stille tocht gehouden voor Orlando Boldewijn, de jongen van 17 die in februari dood werd gevonden na een internetdate. De tocht begint bij het Oorlogsmonument en eindigt bij de vijver in de wijk Ypenburg waar zijn lichaam na ruim een week zoeken werd gevonden.

"Het wordt geen protestmars, maar een stille tocht ter nagedachtenis aan Orlando", zegt Rosalina Martins van Justice4Orlando op Facebook. "We willen met de tocht uitdragen dat we Orlando niet zijn vergeten. Tevens willen we er de familie van Orlando steun mee bieden. We leven met de nabestaanden mee. De zaak is nog steeds niet opgelost en we willen niet dat Orlando wordt vergeten", zegt Martins van Justice4Orlando. "Ook willen we een boodschap verspreiden aan de ouders van jongens die op Grindr contact zoeken met andere jongens. Laat ze alsjeblieft voorzichtig zijn. Er kunnen mensen zijn die verkeerde bedoelingen hebben. We verzamelen rond 18:00 uur bij het Oorlogsmonument aan de Blauwe Loper in Ypenburg. Om 18:30 uur zullen er enkele sprekers zijn en is er gepaste muziek", zo laat ze weten. Iedereen uit Ypenburg en omgeving is welkom om mee te lopen.

Onderzoek
Op 26 februari werd het lichaam van Orlando na een anonieme tip gevonden in het water De Blauwe Loper in Ypenburg. Hij was toen al meer dan een week vermist. De Hagenaar van 27 die begin dit jaar werd aangehouden in het onderzoek naar de dood van Orlando Boldewijn is nog wel verdachte, maar er is onvoldoende grond om hem langer vast te houden, zegt de de politie. Hij verklaarde tegenover de recherche in Rotterdam dat hij Orlando daadwerkelijk in het water heeft gezien en daarnaast zijn stem herkende. Hij deed echter niets en sliep verder, zo luidt zijn verklaring. Het Openbaar Minsterie bekijkt momenteel of hij voor de rechter kan worden gebracht voor ernstige nalatigheid, een strafbaar feit waar drie maanden gevangenisstraf op staat. De familie van Orlando heeft de bekende strafadvocaat Sébas Diekstra in de arm genomen. Diekstra eist een flinke gevangenisstraf voor het nalaten van hulp.

Tips blijven welkom via de politie in Ypenburg 0900-8844. Of desnoods anoniem via 0800-7000. De wijkagent vertrouwelijk laten langskomen is ook mogelijk. Alle informatie is nog steeds welkom en kan de nabestaanden antwoord geven op de grote vraag: waarom?

> Klik hier voor meer informatie over de tocht

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant