Afbeelding
Onno de Haan

Bridgeclubs in gesprek over pand Laatste Eer

Actueel 2.302 keer gelezen

Bridgeverenigingen BC Multi Bridge en PBC zijn met uitvaartcoöperatie De Laatste Eer in overleg over de overname van het uitvaartcentrum aan de Thorbeckelaan in Pijnacker. De uitvaartvereniging gaat voor het opbaren en afscheid nemen gebruik maken van de rouwkamers die nieuw zijn gebouwd bij de Algemene Begraafplaats Sint Janshof aan de Oudeweg tussen Pijnacker en Nootdorp.

De Laatste Eer wil het pand aan de Thorbeckelaan verlaten, maar dit niet leeg laten staan. BC Multi Bridge en PBC toonden serieuze interesse. De bridgeverenigingen zijn nog in gesprek met de gemeente over een en ander, maar dat komt goed, zegt Joop van der Spek, de voorzitter van Multi Bridge die niet uitsluit dat het gebouw ook gebruikt kan gaan worden voor wijkactiviteiten. De bridgeverenigingen zijn al in overleg met de wijkvereniging hierover.

"Wij willen er, in overleg met de wijkvereniging en omwonenden, voor zorgen dat het pand een passende bestemming krijgt. Dat willen we zorgvuldig doen", aldus Frank Franse, directeur van De Laatste Eer. Joop van der Spek vult aan: "Er moet nog wel het een en ander gebeuren in het pand. We willen in oktober beginnen met een verbouwing en per 1 februari 2019 het gebouw in gebruik nemen. Ook willen we het aantal parkeerplaatsen bij het pand verhogen. We hebben een telling gehouden in de omgeving en verwachten dat er geen parkeeroverlast zal ontstaan. Het is een heel mooie locatie voor onze verenigingen die nu nog in het Parochiehuis bridgen."

Deze locatie is onzeker geworden omdat over de toekomst van het Parochiehuis aan de Oostlaan nog volop wordt nagedacht en gesproken. Met het uitbreiden van de mogelijkheden op Sint Janshof, was het voor De Laatste Eer niet nodig om de faciliteiten van het uitvaartcentrum aan de Thorbeckelaan nog te gebruiken. Daarmee komt na bijna dertig jaar een einde aan de 'rouwfunctie' van deze voormalige kleuterschool waar Prinses Mabel ooit nog op heeft gezeten. Officieel zijn de rouwkamers in het gebouw op de Sint Janshof op zaterdag 30 juni geopend, tijdens de open dag op de begraafplaats Sint Janshof, kon iedereen de nieuwe locatie bezichtigen. Aan de Open Dag ging een officiële heropening vooraf met daaraan gekoppeld een dichtwedstrijd die is gewonnen door de veelzijdige Pijnackernaar Nic van Winden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Het pand van de Laatste Eer wordt mogelijk verkocht aan twee bridgeverenigingen. (foto: Martijn Mastenbroek)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant