Foto: Denise Quik
Foto: Denise Quik

Rector Stanislas Pijnacker legt taak neer

Actueel 7.103 keer gelezen

Pijnacker - Rector Marcel Kuit van het Stanislascollege in Pijnacker legt zijn taak als rector neer. Dat bevestigt regiodirecteur Loogman tegenover onze redactie. 

"De heer Kuit is niet ontslagen", zo ontkracht hij het gerucht. "In goed overleg met de MR en het bestuur is overeengekomen dat hij zijn taak als rector neerlegt. Daarbij spelen persoonlijke overwegingen een rol. Er is geen sprake van een conflict of van een aanleiding in het werk. De heer Kuit gaat voorlopig elders in de organisatie aan het werk."

Toch meldt een bron binnen de school dat er een incident is geweest. Zo zou een vertrouwelijke enquête met naam en toenamen zijn besproken tussen Kuit en zijn collega's. Loogman zegt hierover: "Zoals elke school hanteert ook de scholengemeenschap in Pijnacker periodieke kwaliteitsmetingen. Alleen de opgetelde resultaten daarvan worden gepubliceerd. De metingen worden daarnaast gebruikt bij het interne kwaliteitsbeleid. Meningen van leerlingen en ouders neemt de school natuurlijk serieus. Ouders en leerlingen kunnen daarbij ook -anoniem- opmerkingen maken. Recent zijn bij de enquete ook anonieme opmerkingen van sommige ouders en leerlingen binnen het lerarenteam gedeeld. Dit heeft geen relatie tot het terugtreden van de heer Kuit."

Kuit was sinds 2015 rector op de school. In 2016 ontstond er grote onrust op de school toen hij de zeer geliefde natuurkundedocent Hans Brunt wegstuurde. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant