Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Kraantje op Lidl-terrein

Actueel 2.970 keer gelezen

Pijnacker - Een bekende aannemer heeft vanmorgen een kraantje gepositioneerd op het toekomstig terrein van de Lidl aan de Korteweg.

De omgevingsvergunning voor de Duitse supermarktketen is al een paar maanden verlopen, dus er moet haast gemaakt worden. Of de kraan min of meer symbolisch is geplaatst of dat er nu echt gebouwd gaat worden is niet duidelijk. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt er in week 29 echt vaart gemaakt met de bouw. 

De lokale winkeliersvereniging van Pijnacker heeft vorig jaar fel gestreden tegen de plannen om het filiaal van Lidl buiten de dorpskern en naast een monumentale boerderij te positioneren. Ze zijn niet tégen een Lidl, maar wel eentje buiten de dorpskern. Ze verwachten een flinke omzetdaling. Overigens is de komst van een supermarkt buiten de dorpskern in strijd met het Provinciale beleid, maar gedeputeerde Adri Bom-Lemstra heeft destijds toch akkoord gegeven. De reden dat detailhandel mogelijk is op de plek van de oude tuinderscorporatie Welkoop, komt door een gemeentelijke blunder tijdens het herindelen van het bestemmingsplan. Boze tongen beweren dat er toentertijd andere belangen hebben meegespeeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant