Afbeelding

Vogelkerslaan krijgt afdankertjes

Actueel 4.475 keer gelezen

De buurten in Pijnacker Noord krijgen nieuwe speeltoestellen, behalve Vogelkerslaan, laten de bewoners van de flats aan onze redactie weten.

"In de speelgelegenheid voor deze flat worden de oude, kapotte toestellen teruggeplaatst en de beschadigde afdankertjes van de andere buurten neergezet. Hierdoor krijgt deze buurt na het vernieuwen van de straat toch weer een armoedige uitstraling. Als reactie heeft de gemeente het over kosten en dat de speeltoestellen eenvoudig worden opgeknapt. Jammer dat de gemeente, dan wel geld uitgeeft aan het asfalteren van de speelruimte i.p.v. aan nieuwe speeltoestellen. De omliggende bewoners zijn niet blij met het asfalt omdat het ten koste is gegaan van het groen", zo meldt men in een statement aan Telstar Online.

Reactie gemeente
"Het klopt dat de speeltoestellen worden hergebruikt en dat er een stuk asfalt komt op de plek, maar dit is niet nieuw. Zo is het namelijk opgenomen in het definitieve ontwerp (DO) voor de Berken- en Bomenbuurt, een plan dat is opgesteld door het ontwerpbureau samen met de werkgroep spelen en de wijkvereniging Pijnacker-Noord.

Ook klopt het dat speeltoestellen worden hergebruikt, en niet alleen op de speelplek aan de Vogelkerslaan, dit is ook gebeurd op andere speelplekken in Pijnacker-Noord. Zie bijvoorbeeld de speelplek aan de Schoutenlaan en de speelplek aan de Thorbeckelaan. Op deze manier kunnen we speelplekken realiseren voor verschillende leeftijdsgroepen, verspreid over de hele wijk. Weggooien is geen optie als ze nog opgeknapt kunnen worden en passen in het ontwerp van een buurt. En ja, de speeltoestellen worden natuurlijk nog opgeknapt. Dit is ook conform het DO. Verder komt er nog een nieuw speellint op de schoolroute langs de Nobellaan.

We zijn er zeker van dat alle bewoners straks blij zijn met de hele renovatie van de buurt en alle nieuwe speelplekken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant