John draait elke dag in Nootdorp zijn vers gemaakt ijs.
John draait elke dag in Nootdorp zijn vers gemaakt ijs.

Nootdorps ijs wordt vers in de Dorpsstraat gemaakt

Actueel 1.901 keer gelezen

Achter in de winkel van L-Arcobaleno in de Dorpsstraat in Nootdorp is John Vonk elke dag druk in de weer om op ambachtelijke wijze het heerlijk romige ijs te maken waar zijn zaak al jaren om bekend staat. De oplettende bezoeker kan hem via een scherm in de winkel bezig zien, dus zwaaien mag gerust. John houdt van het contact met zijn klanten die al jarenlang bij hem een ijsje komen halen.

L-Arcobaleno Nootdorp begint al echt een familiebedrijf te worden, want ook zijn dochter en zoon zijn regelmatig in de ijsmakerij en de winkel te vinden. 21 jaar geleden opende John de deuren van zijn ijssalon, muzikaal omlijst door de Harmonie van Nootdorp. John is met zijn tijd meegegaan en heeft nu Lemon Meringue-ijs en Carrotcake-ijs op het menu staan, maar ook de meer traditionele smaken zoals vanille, aardbeien en stracciatella.

Doosje om te dippen
L-Arcobaleno heeft 20 verschillende toppings waar de kinderen uit kunnen kiezen. Het ijsje mogen ze dan dippen in het bakje waar de gummibeertjes, sprinkels of nootjes in gedaan worden. Speciale aandacht is er ook voor glutenvrije hoorntjes, die worden met handschoenen gepakt, het ijs wordt met schone spatel en schep in het hoorntje gedaan. Dat vindt John logisch, als je het doet, doe je het goed. Zo is er ook speciaal suikervrij- en lactosevrij ijs. Op dit moment staan er 4 sorbetsmaken ijs in de vitrine. Lekker zonder melk!

Ambachtelijk ijs om van te dromen
Het maken van zijn ijs heeft nog steeds iets mystieks: "Lekker in de rust van mijn ijsmakerij, met de radio aan, midden in deze culinaire, maar nog steeds lekker dorpse straat waar ik zoveel mensen ken. We zijn tot 22.00 uur open, want het is volop seizoen, dus als je na een heerlijk dinertje in de Dorpsstraat nog een lekker ijsje wilt, kun je altijd binnenlopen. Er is hier altijd iemand om je te helpen. Hoe groot ons team is in het hoogseizoen? Twintig meiden en Sebastiaan, mijn zoon, schrijf dat maar op, vindt hij leuk", lacht John terwijl hij een bak romig vanille-ijs draait waarin onmiskenbaar de smaak van een echt vanillestokje terug te vinden is.

Dorpsstraat 4
2631CT Nootdorp
015-3101818
www.l-arcobaleno.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant