Afbeelding

Lidl gaat bouwtermijn niet redden, maar het duurt niet lang meer

Actueel 8.013 keer gelezen

Pijnacker - De Duitse supermarktketen Lidl krijgt het niet voor elkaar om binnen 26 weken na afgifte van de omgevingsvergunning te gaan bouwen aan de Korteweg. Formeel gezien zou dat moeten, maar een maas in de wet geeft het bedrijf speling.

"In de omgevingsvergunning staat dat indien de bouw niet is gestart binnen 26 weken, de gemeente de vergunning kan intrekken. Kán", benadrukt een ambtenaar die belast is met de kwestie. Volgens de gemeentemedewerker loopt Lidl tegen zaken aan zoals levertijd van materialen en capaciteit met bouwpersoneel. "Wij hebben een schrijven gekregen van Lidl waarin wordt gemeld dat ze in week 27 willen gaan egaliseren en mogelijk een bouwkeet gaan plaatsen. In week 29 wordt er echt activiteit verwacht."

De lokale winkeliersvereniging van Pijnacker heeft vorig jaar fel gestreden tegen de plannen om het filiaal van Lidl buiten de dorpskern en naast een monumentale boerderij te positioneren. Ze zijn niet tégen een Lidl, maar wel eentje buiten de dorpskern. Ze verwachten een flinke omzetdaling. Overigens is de komst van een supermarkt buiten de dorpskern in strijd met het Provinciale beleid, maar gedeputeerde Adri Bom-Lemstra heeft destijds toch akkoord gegeven. De reden dat detailhandel mogelijk is op de plek van de oude tuinderscorporatie Welkoop, komt door een gemeentelijke blunder tijdens het herindelen van het bestemmingsplan. Boze tongen beweren dat er toentertijd andere belangen hebben meegespeeld.

De omgevingsvergunning is 19 september 2017 afgegeven, dus is Lidl feitelijk al 10 weken te laat met bouwen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant