Afbeelding

Manuela Bijl nieuwe fractievoorzitter Eerlijk Alternatief

Actueel 4.245 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Vanavond wordt Hanneke van de Gevel geïnstalleerd als kersverse wethouder in het nieuwe vierkoppige college. De lokale partij, ooit gestart in 2009 debuteert hiermee in het college.

In het bijzonder de bemachtigde portefeuille Zorg was een lang gekoesterde wens voor de doorgewinterde politica Van de Gevel die ruime ervaring heeft als manager in dit werkveld: "Ja, daar ben ik ontzettend blij mee en ik denk dat we samen met VVD, CDA en D66 goede zaken kunnen gaan doen met de uitvoering van het door alle partijen opgestelde en unaniem gesteunde hoofdlijnenakkoord. Het is een akkoord op hoofdlijnen, dat geeft mijn fractie, die nu verder gaat onder leiding van Manuela Bijl, ook geen groentje meer in de politiek, nog alle ruimte om de politieke inkleuring in de raad met de andere fracties aan te pakken."

Manuela Bijl is blij met de nieuwe mensen die nu in de fractie en commissies aan de slag gaan: "Natuurlijk zijn Jolanda van Leeuwen en ik de zogenoemde oude rotten in het vak, maar het is geweldig leuk om de nieuwe mensen in te werken. Met de ingestroomde Damiën van Herk, Ben Glaser, Nita Graafland en Marvin Hendrikse hebben we belangrijke kennis en kunde binnen gehaald wat ons helpt de raadstukken op de inhoud, in samenspraak met onze inwoners, te beoordelen en daar waar nodig aan te passen. We zijn ook blij dat na een college van VVD, CDA, D66 en GBPN er nu een frisse, progressieve 'paarse' wind gaat waaien doordat onze Hanneke is toegetreden. Loon naar werken als je het ons vraagt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant