Afbeelding

Ook Partij voor de Dieren niet eens met benoeming nieuwe wethouders

Actueel 2.821 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Ook de partij voor de Dieren is het niet eens met de voordracht van de vier wethouders van D66, CDA, VVD en  Eerlijk Alternatief. Het nieuwe college vormt geen goede afspiegeling van de gemeenteraad, zo meldde eerder ook al Progressief Pijnacker-Nootdorp.

De Partij voor de Dieren onderschrijft wel het raadsbreedakkoord van Pijnacker-Nootdorp, omdat het een duurzaam en sociaal akkoord is. Ook zijn er afspraken gemaakt over dierenwelzijn.

De Partij voor de Dieren zal instemmen met het hoofdlijnenakkoord, dat is opgesteld na de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Bij een dergelijk akkoord hebben alle partijen in de raad de komende vier jaar hun inbreng bij de uitvoering van het akkoord. Daardoor ontstaan wisselende meerderheden, omdat de uitvoering niet van tevoren is dichtgetimmerd. Dat vergroot het democratisch proces en verbetert de kwaliteit van de besluitvorming. Ook behouden alle partijen hierbij hun eigen identiteit.

Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp: "We gaan instemmen met het raadsbrede hoofdlijnenakkoord, omdat het duurzaam en sociaal is. Ook is het uitgangspunt dat er respectvol met dieren en de natuur wordt omgegaan. Verder worden de woonwijken vergroend en wordt elke gemeentelijke maatregel getoetst op duurzaamheid en  mens- en diervriendelijkheid. Dat vinden wij belangrijke uitgangspunten".

Over de voordracht van de vier nieuwe wethouders is de partij veel minder te spreken. Van Viegen: "De voorgestelde collegeleden van vier rechtse en middenpartijen doen geen recht aan het raadsbrede hoofdlijnenakkoord. Er worden nu minimaal zes zetels in de raad genegeerd, die samen één vijfde van de stemmers vertegenwoordigen. We zijn zeer teleurgesteld dat een meerderheid van de gemeenteraad bij de voordracht van de collegeleden niet kiest voor een goede afspiegeling van de raad".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant