De klokken van de Dorpskerk lopen wat achter maar daar zie je 's avonds niks van.
De klokken van de Dorpskerk lopen wat achter maar daar zie je 's avonds niks van.

Achterlopen of helemaal tot stilstand komen?

Actueel 4.420 keer gelezen

Veel elektronische klokken – onder meer kerkklokken – lopen vijf tot zes minuten achter. Dit heeft te maken met het op spanning houden van de elektriciteitstoevoer.

Alle hoogspanningsleveranciers in Europa zorgen er met elkaar voor dat de juiste spanning blijft bestaan maar door een conflict 'ergens in voormalig Joegoslavië' voldoet een leverancier niet aan zijn verplichtingen waardoor de vereiste spanning iets is teruggelopen. Het gevolg is dat de klokken iets minder hard gaan lopen en 'achterstand oplopen'. De klok van de RK-kerk van Nootdorp zou er ook hinder van hebben en iets achterlopen.

De klokken van de Dorpskerk in de Dorpsstraat in Nootdorp lopen ook iets achter, maar 's avonds zie je er niks van. De verlichting van de klokken is uitgevallen dan heeft weer te maken met schade aan een ondergrondse kabel.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp belooft dat snel te herstellen maar daar loopt men blijkbaar ook iets achter. Koster Ger de Kok krijgt er regelmatig vragen over en hoopt via een stukje publiciteit dat het euvel snel verholpen zal zijn. Omtrent de stroomspanningen tussen Servië en Kosovo heeft Ger niet de illusie dat hij daar wat aan kan veranderen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant