De toekomstige locatie van het Zuid Hollands Autobus Museum.
De toekomstige locatie van het Zuid Hollands Autobus Museum.

Pijnacker krijgt museum: Zuid Hollands Autobus Museum

Actueel 6.525 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp krijgt een heus museum. Het Haags Bus Museum zoekt al enige tijd een nieuwe ruimte om de collectie onder te brengen.

Het museum mag zich onder de noemer Zuid Hollands Autobus Museum gaan vestigen aan de rand van de wijk Tolhek, voor het opstijgpunt van de hoogspanningskabels. Een bestemmingswijziging moet nieuwbouw mogelijk maken. Het nieuwe pand zal minimaal plek moeten bieden aan 25 autobussen. Het Autobus Museum is alleen open in het weekend en van april tot en met oktober. De oudste bus uit de collectie dateert uit 1940. Wethouder Van Staalduine is verheugd met de komst van het museum: "De vrijwilligers van het museum vinden Pijnacker een prima locatie. Centraal gelegen, vlakbij Den Haag en de RandstadRail."

De bewuste locatie is in het verleden nogal eens punt van discussie geweest. Onderzoek wees onder meer op een verhoogd risico op het krijgen van leukemie bij kinderen die in de buurt van hoogspanningslijnen wonen. "De gezondheidsrisico's gelden alleen voor mensen die onder een hoogspanningslijn wonen. In een museum ben je niet elke dag", aldus Van Staalduine.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant