Afbeelding
Foto: Regio 15

Politie maakt zich druk om Eerlijk Alternatief: campagneteam staande gehouden

Actueel 10.081 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De lokale politieke partij Eerlijk Alternatief is vrijdagavond staande gehouden op verdenking van graffitispuiten. De partij had een mal laten maken en bussen witte kalk gekocht.

De bedoeling was om stoepen in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw te voorzien van hun campagneleus: “Waar maakt u zich druk om?”, zo laat een woordvoerster weten.

De politie had een melding gekregen dat er graffiti gespoten werd en zette de zoektocht in. Nadat de drie spuiters in de kraag gevat waren kreeg fractievoorzitter Hanneke van de Gevel een telefoontje met de vraag of zij van deze campagneactiviteit op de hoogte was. Dat was uiteraard het geval en ze benadrukte nogmaals dat het om niet schadelijke kalkverf ging, afwasbaar en dus hetzelfde als stoepkrijt.

De politie was echter niet geamuseerd en verweet de drie baldadig gedrag. De mal en de resterende bussen kalkverf werden ingenomen. Vanmorgen mochten de heren de bussen en de mal weer ophalen samen, met een standje dat de politie veel werk gehad had aan deze speelse wijze van campagnevoeren. De partij zelf maakt zich er in ieder geval niet druk om. Weten waar Eerlijk Alternatief zich wel druk om maakt? Kijk op www.eerlijkalternatief.nl.




Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant