John Thuring beleefde vanavond zijn laatste raadsvergadering.
John Thuring beleefde vanavond zijn laatste raadsvergadering.

Geen excuses voor raadslid John Thuring

Actueel 3.059 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Burgemeester Francisca Ravestein van Pijnacker-Nootdorp heeft vanavond aan het begin van de gemeenteraadsvergadering heel kort stilgestaan bij de rechtszaak tegen raadslid John Thuring van GemeenteBelangen.

Ze vindt dat het boek met een uitspraak van de rechter gesloten is. De fractie van GemeenteBelangen reageerde zeer verbolgen op de korte verklaring van burgemeester Francisca Ravestein. "Zowel burgemeester als gemeenteraad geven geen inhoudelijke reactie of excuses. Jammer", schrijft raadslid Richard van Oevelen van GemeenteBelangen op Twitter.

Ook fractievoorzitter Ina Mantjes wees de gemeenteraad en de burgemeester op het feit dat door alle ongefundeerde beschuldigingen niet alleen mensen zijn beschadigd, maar ook de inwoners van Pijnacker-Nootdorp indirect op kosten zijn gejaagd. De rechtszaak tegen Thuring heeft mogelijk enige tienduizenden euro's gekost. Oud-wethouder Bernard Minderhoud schrijft op Twitter: "Toegeven dat je een fout kan maken is heel lastig, zeker in de politiek! Jammer en onnodig!"

Thuring werd volgens GemeenteBelangen puur vanwege politiek gewin beschuldigd van het feit dat hij niet in Pijnacker-Nootdorp, maar in Voorburg zou wonen. De rechter veegde alle aantijgingen deze week van tafel. De fractie van GemeenteBelangen neemt het de burgemeester kwalijk dat zij zich voor het karretje heeft laten spannen door onder andere VVD'er en fractievoorzitter Ilona Jense en de omstreden politicus Geurt Visser van LPN (de namen van de "aangevers" zijn gepubliceerd op gbpn.nl, red.)

Thuring stopt vanwege zijn gezondheid met zijn raadswerk voor GemeenteBelangen. Vanavond was zijn laatste avond als raadslid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant