Afbeelding

Pijnackernaren brengen single uit met lid van DI-RECT

Actueel 3.233 keer gelezen

Pijnacker - De band VXUY met twee leden uit Pijnacker heeft vandaag haar eerste single CLOTHES uitgebracht. Voor deze dansbare pop-track werkte het viertal samen met producer Bas van Wageningen (DI-RECT).

Nadat Jelle van der Zanden, Rob Meere, Dave Verwey en Niels van der Lans zichzelf anderhalf jaar terugtrokken in hun eigen homestudio om een nieuwe sound en visuele identiteit te ontwikkelen, maakten zij veel los tijdens hun eerste shows op Bevrijdingsfestival Den Haag en Parkpop. De band maakt een combinatie van elektronische pop en indie-rock.

Lichtshow
VXUY heeft een grote voorliefde voor het visuele. Tijdens een show in de Sugarfactory Amsterdam onthulde de band haar eigen lichtshow die ook in de video van CLOTHES te zien is. Toch moedigt het nummer aan jezelf niet te verschuilen achter uiterlijke kenmerken.

DI-RECT
De band kwam via via in contact met Bas van Wageningen, die meteen erg enthousiast was over de demo's die de band hem liet horen. Bas heeft een druk schema als bassist van Nederlandse bekendste rock band DI-RECT, waarmee hij onlangs 14 dagen op Vrienden van Amstel Live speelden. Momenteel bevinden zij zich in Korea voor een optreden in het Holland House van de Olympische spelen. Toch maakte Bas graag wat tijd vrij om samen met de ambitieuze Pijnackernaren zijn studio in te duiken. In maart gaat de samenwerking verder om meer nieuwe tracks op te nemen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de video hieronder en zet het nummer in al je Spotify afspeellijsten! 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant