Afbeelding

Daar kraait geen haan meer

Actueel 7.168 keer gelezen

Nootdorp - Sinds 29 mei 2014 is het verboden om hanen te houden in de woonwijken van Pijnacker-Nootdorp. Maar wat doe je als er twee hanen los rondlopen, die iedere ochtend al heel vroeg een wedstrijdje kraaien houden?

Een bewoner van de Sytwinde in Nootdorp zag zaterdagavond rond zonsondergang één van de hanen in zijn voortuin zitten. Terwijl hij een net ging halen, zagen zijn vrouw en dochter de haan in de laurierstruik vliegen. Daar bleek de andere haan ook al een comfortabele tak te hebben gevonden en ze gingen samen lekker op stok. De buren kwamen op het rumoer af en gezamenlijk werd besloten de dierenambulance te bellen. Die kon niet meteen komen, maar rond acht uur kwam de dierenambulancemedewerker met twee grote schepnetten. De eerste haan vloog uit de struik toen de medewerker hem wilde pakken. Na een korte achtervolging sloten de zeven aanwezigen de haan in en werd hij gevangen. De tweede haan zat nog altijd in de struik. Hij vloog op dezelfde plek als zijn vriendje de struik uit, waar één van de buurmannen klaarstond met een schepnet. Hij plukte hem vakkundig uit de lucht.

De twee hanen waren ongedeerd. Ze zijn meegenomen door de dierenambulance en worden binnenkort naar Drenthe gebracht, waar ze in een speciale opvang naar hartenlust kunnen kraaien en scharrelen met hun soortgenoten. En de bewoners van de Sytwinde konden zondagochtend weer eens heerlijk uitslapen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant