Afbeelding

Bijna 60 procent zit helemaal niet te wachten op tweede supermarkt in Ackershof

Actueel 7.254 keer gelezen

Pijnacker - De komst van een tweede supermarkt in winkelcentrum Ackershof is voor een groot deel van de inwoners niet noodzakelijk, dat blijkt uit een lezersonderzoek van Telstar Online.

Ruim 800 bezoekers van deze website reageerden op de stelling of een tweede supermarkt wel noodzakelijk is in het winkelhart. 57 procent van de lezers vindt een tweede supermarkt overbodig. 41 procent geeft aan dat een tweede supermarkt in het winkelcentrum wel wenselijk is, luidt de uitkomst van de poll.

Supermarktketen Dirk opent dit jaar in het nieuwe deel van winkelcentrum Ackershof een filiaal. Momenteel wordt het centrumdeel daarop aangepast. Er zijn onder andere enkele winkeliers overgeplaatst of verhuist om ruimte te maken.

De Vereniging van Eigenaren van Ackershof 2 is momenteel in gesprek met betrokken partijen, omdat de beoogde roltrap (door oude pand OP=OP) door de fundering van de garage moet en bewoners eerst eens willen weten wat de gevolgen zijn. Ze zijn immers mede-eigenaar. Daarnaast verdwijnen er parkeerplaatsen in de garage en vreest men laad- en losoverlast aan de zijde van de Kerkweg, omdat inpandig laden en lossen praktisch niet mogelijk lijkt op deze locatie.

Het centrum van Pijnacker heeft momenteel de Plus en Albert Heijn als supermarkten, in Pijnacker Noord zetelt de Lidl. De Duitse supermarktgigant wil aan de Korteweg een grotere Lidl gaan bouwen, maar daar lijkt nog geen enkele activiteit te zijn. Saillant detail: in omgevingsvergunningen van Lidl staat dat er binnen 26 weken gestart moet worden met de werkzaamheden. Indien Lidl dus niet voor mei 2018 gaat beginnen met bouwwerkzaamheden, vervalt de vergunning en moet de hele procedure opnieuw worden doorlopen.

Een tweede supermarkt (DIRK) in Ackershof is
Noodzakelijk: 340 stemmen (41%)
Niet nodig: 464 stemmen (57%)
820 stemmen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant