Een avondje Plukkers is een avondje onbekommerd lachen.
Een avondje Plukkers is een avondje onbekommerd lachen.

'Lekker' eten in de Gevulde Snoeshaan

Actueel 2.798 keer gelezen

Vijfmaal CulturA vol én een optreden bij de SWOP, de Plukkers op de Planken hebben zo'n naam verworven met hun kluchten, dat mensen bijna moeten onderhandelen om kaartjes te bemachtigen.

Het stuk speelt zich af in De Gevulde Snoeshaan, een nieuw opgezet restaurant, met wonderlijke gasten en een kok die onpasselijk is geworden. Drie verhaallijnen lopen onbekommerd door elkaar: Herman (Frans van der Meer), die van twee walletjes eet en heel ingewikkeld samen dineert met zijn vrouw en schoonmoeder én met zijn vriendin en haar vader, de dame van het Zeevruchtenbevrijdingsfonds die met haar mossel Juffrouw Liselore in een potje rondloopt en een kok die alles en iedereen ziek maakt door het eten te verpesten met haar eigen ziektekiemen. En dan zeg ik het nog netjes, want het was héééél goor! Wat mij betreft, iets té!

Een avondje Plukkers is een avondje onbekommerd lachen. Wat ze ook doen, de situaties worden per definitie hilarisch. En de leukste momenten ontstaan steeds als er geïmproviseerd moet worden. Vooral Frans van der Meer is er een kei in om zijn medespelers op het verkeerde been te zetten, waardoor het publiek dubbel ligt.

De Plukkers bestaan uit: Arie Hoogerbrugge, Jos Rutten, Frans van der Meer, Nel van Veen, Marian Hooijmans, Dyan de Krijger, Joke van der Kraan, Yvonne van de Leur, Joop van der Sman en John de Koning, die aankondigde dat dit nu écht zijn laatste jaar was. De opbrengst van de uitgebreide loterij na afloop, altijd een derde helft door Nel van Veen, was dit jaar voor Carmen in Moldavië en het Syndroom van de Lach.

Linda Vaandering

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant