Afbeelding

Inbrekers halen woning oud-wethouder overhoop

Actueel 7.971 keer gelezen

Pijnacker - De woning van voormalig wethouder Piet Jansen van Voorburg is afgelopen zaterdag volledig overhoop gehaald. De 79-jarige Jansen woont aan het Vrijenban in Delfgauw en is hevig ontdaan door de inbraak.

"Alle kastjes en laden zijn overhoop gehaald. Er zijn sieraden en contanten meegenomen", zo zegt hij. Voor de politie heeft hij niets dan lof, maar woningcorporatie Rondom Wonen en wethouder Jaap van Staalduine van de gemeente Pijnacker-Nootdorp krijgen een veeg uit de pan. "De storingsdienst heeft niet adequaat gereageerd op mijn meldingen. Door de inbraak is mijn deur kapot, maar er is nog steeds niemand langs geweest om het te repareren", stelt hij. Een woordvoerster van Rondom Wonen meldt dat de kwestie wordt uitgezocht.

"Het is al veel langer een zooitje hier", zegt Jansen. "Er staat al zes maanden een caravan in de straat en auto's parkeren overal op de stoep. Ik heb daarom wethouder Jaap van Staalduine gebeld om eens te komen kijken in de wijk. Ik kan naar zijn spreekuur komen, maar daar pas ik voor. Hij behoort zelf poolshoogte te komen nemen. Dat deed ik in mijn tijd als wethouder ook. Je neemt zelf de zaak in ogenschouw!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant