Afbeelding

VVD verbaasd over reactie burgemeester op het "Engste plekje van Pijnacker-Nootdorp"

Actueel 4.526 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Goede bereikbaarheid en ontsluiting van de stads- en dorpskernen zijn heel belangrijk voor de VVD. De partij heeft in de afgelopen periode de discussie over het "Engste plekje van Pijnacker-Nootdorp" op de voet gevolgd.

Tot haar verbazing las lijsttrekker Ilona Jense vorige week dat er 'niets aan de hand' is. Het fietspad ligt er overdag prima bij, maar met name in de donkere winter rijden veel jongeren van en naar de Groene Wijdte via deze weg. De VVD wil dat het hele fietspad tussen Pijnacker en Nootdorp wordt voorzien van slimme verlichting. Dat is verlichting die aan gaat als een fietser op het fietspad op rijdt en vanzelf weer uit gaat als de fietser gepasseerd is. Het valt daarmee niet alleen beter op dat er iemand van het fietspad gebruik maakt, maar ook bespaart het bakken met energie. Al met al een duurzame verbetering voor een wel degelijk bestaand veiligheidsprobleem.

Lijsttrekker Ilona Jense: "Overigens is dit fietspad slechts een begin van de mogelijkheden. Ook het fietspad tussen Pijnacker en Nootdorp langs de RandstadRail zou daar goed voor in aanmerking kunnen komen. Als het aan de VVD ligt, wordt gehele gemeente op termijn slim verlicht."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant