Roel Mackor werd tot erelid benoemd en blijft als adviseur van het bestuur actief. Rechts zijn echtgenote Midi.
Roel Mackor werd tot erelid benoemd en blijft als adviseur van het bestuur actief. Rechts zijn echtgenote Midi.

Vijfentwintig procent reizigersgroei bij de Buurtbus

Actueel 2.127 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het gaat goed met de Buurtbus Pijnacker-Nootdorp. In 2017 was er sprake van 25 procent groei in het reizigersaantal. Er maakten vorig jaar 9300 mensen gebruik van deze voorziening. Dat werd bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse 'vergadering met buffet' van alle vrijwillige chauffeurs en andere betrokkenen.

Verkeerswethouder Piet Melzer is ieder jaar aanwezig om de mensen van de buurtbus te bedanken voor hun gratis vrijwillige inzet en ze aan te sporen vooral lekker door te gaan met het nuttige en dankbare werk. Dat doorgaan geldt dan 'even' niet voor de chauffeurs die de leeftijd van 75 jaar hebben bereikt. Zij worden bedankt voor de moeite, ontvangen een prachtige bos bloemen en gaan dan even netjes op de foto. Die is een vast ritueel tijdens de jaarvergadering die altijd rustig in goede banen wordt geleid door Jopie van Gasteren in een bomvol restaurant Tout le Monde aan de Noordweg in Pijnacker.

Alle vrijwilligers zijn welkom met partner en de vergadering is vooral het 'voorgerecht' van een gezellige avond met een prachtig buffet. De vier chauffeurs die 75 waren geworden en in de bloemen werden gezet zijn: Lenie Janse, Jan Gravesteijn, Wim den Os en Roel Mackor die ook vele jaren de secretaris is geweest van de Buurtbusvereniging. Hij kreeg niet alleen bloemen maar ook een oorkonde waarop plechtig wordt verklaard dat hij erelid is geworden. Voorzitter Jopie van Gasteren vroeg Roel om als adviseur bij de vereniging betrokken te blijven. Met enige aarzeling schijnt hij daar ja op gezegd te hebben. Roel wordt opgevolgd door Richard Bronmeijer, een van de nieuwe vrijwillige chauffeurs bij de club. De voorzitter zei blij te zijn dat nieuwe mensen bereid zijn meteen ook andere taken op zich te nemen. Daarnaast is het bestuur ook heel content met mensen die er al jaren bij zitten en onvermoeibaar doorgaan, zoals Hans van Gils die heel veel bijkomend werk doet. Het verhaal ging dat hij die morgen al om zes uur naar Delft was gekoerst om een gerepareerde buurtbus op te halen.

Wat was er gebeurd? Op donderdag 18 januari, de dag van de grote storm, was op de Noordweg in Pijnacker, ter hoogte van Ammerlaan The Green Innovator, een zwaan tegen de voorruit van de bus gevlogen. De zwaan was groggy maar herstelde zich weer. De bus had een kapotte voorruit. Chauffeuse Sylvia Soeterbroek kwam met de schrik vrij. Overigens best heel bijzonder dat treinen, bussen en vliegtuigen die dag veelal buiten werking bleven maar dat de buurtbus stug doorging. Het is daar van onderop geregeld: de chauffeur bepaalt zelf of het verantwoord is en dat was het blijkbaar. "Het was goed te doen maar die zwaan kon gewoon door de wind de hoogte niet krijgen", aldus Sylvia.

Later op de dag kwam de buurtbus nog goed van pas bij Station Nootdorp. De metro vanuit Den Haag ging niet verder dan Nootdorp en dus had chauffeur Adrie Mol veertien reizigers in zijn bus richting Pijnacker. Dat is goed voor de groei: overigens wordt die vooral veroorzaakt door meereizende scholieren en de invoering van de OV-chipkaart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant