Afbeelding

Rondom Wonen neemt klachten over bouwverkeer Noord serieus

Actueel 4.480 keer gelezen

Pijnacker - Een aantal bewoners uit Pijnacker Noord meldt aan Telstar Online dat men nu al helemaal klaar is met overlast rondom de bouwwerkzaamheden aan de Thorbeckelaan. Er is gestart met de bouw van drie appartementencomplexen.

"Ondanks meerdere verzoeken rustig te rijden met zware auto's op de Thorbeckelaan in Noord, was het vanmorgen weer raak! De huizen staan te trillen op de zachte ondergrond, dan moet het heien nog beginnen evenals aanleveren van materieel", zegt een buurtbewoonster.

"Laat ik voorop stellen dat wij het heel vervelend vinden dat mensen overlast ervaren", zegt Angelique van der Marel van Rondom Wonen. "We krijgen overigens ook veel positieve reacties van mensen die blij zijn dat er eindelijk betaalbare woningen worden gebouwd, maar dat even terzijde. In een nieuwsbrief houden wij de buurt op de hoogte van alle ontwikkelingen. Het bouwverkeer moet echter wel door de wijk, maar volgens strikte regels en afspraken. Ze mogen alleen via de juiste aanrijdroute de wijk in en slechts stapvoets rijden. Dat wordt bij elke chauffeur nog eens extra benadrukt."

Angelique van der Marel zegt dat mogelijke schade door trillingen door een onafhankelijk bureau in kaart wordt gebracht. "Het bureau brengt alle huizenbezitters rondom de bouwplaats een bezoek om de situatie voor en straks na de bouw in kaart te brengen. Ze maken onder andere foto's en staan in nauw contact met de verzekeraar."

Volgende week vrijdag start men met heien. "Dat kan helaas niet zonder enige overlast, en dat vinden wij oprecht vervelend. Het is natuurlijk extra rot, omdat de bewoners van Pijnacker Noord al heel lang in een bouwput hebben gezeten, dat snap ik helemaal", aldus Angelique.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant