Muziekjournalist Martin Reistma sprak uitgebreid met twee Kraaien.
Muziekjournalist Martin Reistma sprak uitgebreid met twee Kraaien.

De Kraaien klaar voor Wintertent in Pijnacker

Actueel 2.952 keer gelezen

Het enige echte Wintertentfeest aan de Sportlaan in Pijnacker, duurt dit jaar maar liefst twee dagen. Op zaterdag 27 januari komen onder meer de Kraaien, Paul Elstak en Stef Ekkel. Op zondag 28 januari komt de bekende coverband Vangrail. De kaartverkoop bij De Guyter is inmiddels begonnen.

Popjournalist Martin Reitsma deed een interview met Bernd Gansebev van de Haagse rapformatie de Kraaien over hun komende optreden in Pijnacker en over nieuwe ontwikkelingen binnen deze formatie. Sinds 2009 veroveren de Kraaien talloze podia in ons land. Ze zetten de landelijke podia in vuur en vlam met keiharde beats en pakkende teksten en dit alles op z'n Haags. Hun megahit 'Ik vind je lekker' gaat richting platina. De rappers deden unieke optredens tijdens Parkpop, N.A.T.P. de Zwarte Cross en ook in Pijnacker-Nootdorp zijn ze mateloos populair en deden roemruchte optredens bij Café de Guyter.

De Kraaien kijken bijzonder uit naar dit optreden. Bernd bewaart goede herinneringen aan de vorige keren dat hij met zijn rappers optrad in onze gemeente. Het enthousiasme bij het publiek blijkt iedere keer groot. Hij zegt: "Het is inmiddels een traditie geworden om in Pijnacker op te treden. We kijken er naar uit. Enkele jaren geleden deden we in één weekend bruisende optredens in het Paard van Troje en bij ADO Den Haag en zouden ook nog in Pijnacker bij de Guyter gaan optreden. We dachten dat we niet meer over die Haagse optredens heen zouden kunnen gaan, niets bleek minder waar: het werd een zinderend optreden in Pijnacker! In afwachting van onze opkomst stond die hele zaal al Ekstertje, Ekstertje te zingen. Een relatief onbekend nummer dat we nog geen eens hadden uitgebracht. Prachtig toch? Het aftreden van onze zanger, Prins Clit in Paanham, is natuurlijk jammer maar ook een uitdaging voor ons. Soms heb je een muzikaal meningsverschil, vervolgens moet je elkaar vrijlaten. Ik was al met diverse producers in overleg voordat het nieuws kwam. De nieuwe single 'Het Zwarte Schaap' wordt in februari verwacht, het is een samenwerking met DJ's Billy the Kid, Outsiders en Darkraver. Het is een volledig Haagse Hardstyleproductie, echt een zogenoemde anthem. Een deel van de video hebben we vlak voor oud en nieuw geschoten op een megahoge brandstapel in Duindorp. Er liggen nieuwe tracks. Met Emmaly Brown hebben we Nederlandstalige trap-hip hop gedaan. We gaan niet rigoureus veranderen. Ons nieuwe album komt rond september uit. We zijn zo'n drie à vier maanden met een album bezig."

"We zijn ook in gesprek met de mannen van Skoften Sloopservice, Charly Lownoise en DJ Gizmo om wat samen te doen. Voorts volgt een clubtour dit najaar. Wat telt is dat tijdens onze optredens zo´n tent 'binnenste buiten' wordt gevouwen, 'uit zijn voegen wordt getrokken'. Vooral bij die 'ongetemde feesten' is het tijdens wilde Moshpits vaak raak met gebroken neuzen, gescheurde wenkbrauwen, armen uit de kom enzovoorts. Ons podium is tijdens zo'n optreden nog de enige redelijk veilige plek, hoewel we soms zelf ook een stuk tand missen. Zo'n groep komt als een menselijke tsunami op je af. Maar ach, het is niet agressief, in het vuur van ons optreden gebeuren die dingen nu eenmaal", gaat Bernd verder. Tijdens zo'n ongetemd feest in het Paard stonden vroeger hulpdiensten paraat. We hebben ook een paar keer in het ADO-stadion opgetreden, onder meer tegen Feyenoord. Horen we die Feyenoordtrainer zeggen dat het onze schuld was dat zijn club verloor: 'Die Kraaien hebben mijn spelers uit hun concentratie gehaald.' Dat is natuurlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen. Die keer erna stonden al die supporters voor ons podium en hadden het onwijs naar hun zin. Ze gingen echt door het lint."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant