Afbeelding

Nieuwe VMBO-school nog niet van de baan

Actueel 3.617 keer gelezen

Nootdorp - In 2017 was er in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp een heftige discussie over een mogelijke VMBO-school in Nootdorp.

De bedoeling was dat er aan de Koningin Julianastraat in Nootdorp op de plek van de oude brandweerkazerne en peuterspeelzaal De Klauterbeer, een dependance zou komen van het Montaigne Lyceum in Ypenburg. Deze dependance zou dan gericht moeten zijn op de kader- en beroepsgerichte leerwegen en er zou een school komen voor rond de 400 leerlingen. Uiteindelijk zijn de plannen niet doorgegaan omdat de gemeenteraad vond dat er te veel onzekere factoren waren: het was onvoldoende duidelijk of de locatie wel echt geschikt was, ook vanuit verkeersoogpunt.

Er waren ook wat protesten vanuit de woonomgeving. De raad vond dat onvoldoende was aangetoond dat de Julianastraat de beste locatie was. Verder vond de gemeenteraad dat onvoldoende was aangetoond dat de gekozen leerwegen wel de juiste waren. De gemeenteraad wilde graag ook techniekgerichte leerwegen, maar dat kon niet volgens de Lucas Stichting, de bestuurlijke organisatie die samen met de gemeente de plannen voor de school had ontwikkeld. Daardoor was het de vraag of de school bedoeld was voor leerlingen uit Pijnacker-Nootdorp of juist van verder weg. Daarnaast speelde ook nog mee dat andere schoolbesturen ook wel interesse hadden voor het realiseren van een school in Pijnacker-Nootdorp.

Het verhaal zou zijn dat zij geen eerlijke kans hadden gekregen en dat de gemeente meteen met de Lucas Stichting in zee was gegaan. Tot grote teleurstelling van de toenmalige onderwijswethouder José van Egmond ging de gemeenteraad niet akkoord met het plan voor de school. Zij stelde dat het nu vele jaren zou gaan duren voordat zich weer de mogelijkheid zou voordoen voor een VMBO-school in eigen dorp. José van Egmond is na de zomer burgemeester geworden in Zeeland en opgevolgd door Bob van der Deijl die verkennend de mogelijkheden van een nieuwe school heeft bekeken. Hij zei onlangs dat voor de verkiezingen in maart 2018 geen concrete stappen te verwachten waren, maar voor zijn partij - het CDA - is de school zeker niet van de baan. Het is de vraag wat de diverse partijen die op 21 maart meedoen aan de verkiezingen er over opnemen in hun verkiezingsprogramma. Wordt vervolgd dus!

Wil jij binnenkort meepraten over deze kwestie? Meld je aan voor het Burgerpanel op www.tippijnackernootdorp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant