Het werkt: Bowie is al behoorlijk afgevallen.
Het werkt: Bowie is al behoorlijk afgevallen.

Huiskat Bowie van Veenhage aan de lijn

zo 24 dec 2017, 18:31 Actueel

Veenhage in Nootdorp zorgt niet alleen heel goed voor de mensen maar ook voor huiskat Bowie die deze zomer zonder vereiste indicatie een plekje heeft gekregen in het woonzorgcentrum.

Er werd vervolgens zo goed gezorgd voor het beestje dat het uit haar voegjes groeide. Het slimme dier wist veel bewoners om haar klauwtjes te binden en kreeg van alle kanten 'vreterijtjes' toegeschoven. Het gevolg was bijgaande waarschuwing dat in de hal aan het prikbord hangt. Bowie is op dit plakkaat duidelijk te dik.

Intussen is ze aan de lijn en al behoorlijk afgevallen. Dat is te zien op de andere foto die vorige week woensdag is gemaakt. Het beestje lag toen rustig te slapen tussen de attributen van een kerstvoorstelling.

Levensecht
Letterlijk was dat een stilleven, totdat bezoeker Nico Wubben Bowie even aanhaalde. Toen bleek ze tot verbazing van de redacteur van de Telstar/Eendracht daadwerkelijk te leven: hij dacht dat het om een nepkat ging. Sta je toch even raar te kijken als het beest levensecht blijkt te zijn. Overigens heeft Bowie geen onbeperkte toegang tot alle ruimten van Veenhage. In de keuken mag ze uiteraard niet komen en dat is maar goed ook.

Uit de krant