Afbeelding

Muskuseend gebeten door hond

Actueel 2.223 keer gelezen

Pijnacker - Vorige week vrijdag 1 december kwam een Muskuseend niet van z'n plek af om wat eten te halen. Het was een 'oude heer' die wat traag en slecht ter been is. Hij zat net op de kant van het vijvertje aan de Acacialaan tegenover Basisschool van Stichting Octant.

Toen we een kijkje namen bleek zijn linker poot verlamd naar achteren te steken, laat een woordvoerder van Nootdorp Ducks weten. "Hij was zo te zien met moeite uit het water gekropen. Toen we hem bekeken bleek hij verschillende verwondingen te hebben, waaronder een gat zo groot als een euromunt op zijn linker heup. Gelukkig was het dit keer goed te hechten en met regelmatig wat antibiotica zit hij nu bij te komen in de Vogel en Egelopvang in Delft. Of hij weer voldoende mobiel wordt om teruggeplaatst te worden moet nog blijken. Meestal is zo'n ontmoeting met een hond de eend fataal."

De oorzaak is een over enthousiaste hond die niet aangelijnd was of met een te lange lijn. De eenden vluchten in het water, dat vindt de hond leuk... maar dat is het absoluut niet. Eén hap is genoeg om een eend zwaar te beschadigen.

Oproep
Graag willen we in contact komen met de eigenaar van de hond of met getuigen van dit voorval op vrijdagochtend 1 december of mogelijk donderdag (middag/ avond) 30 november. Bel of WhatsApp: 06-4214 3332. Mailen kan ook: info@nootdorp-ducks.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant