Muziekjournalisten Martin Reitsma en Marcel - Bizarro - Mulhuijzen.
Muziekjournalisten Martin Reitsma en Marcel - Bizarro - Mulhuijzen.

Nederbeat pakt uit met dorpsgenoten

Actueel 1.776 keer gelezen

Delfgauw - Al heel wat grote namen uit de Nederlandse popscène waren de afgelopen jaren te gast bij Martin Reitsma in zijn radioprogramma Nederbeat bij omroep RTW. Op donderdag 14 december presenteert dit radiostation de Nederpop Top 50. Het wordt een ware muziekmarathon van 6 uur met interviews en livemuziek.

Klinkende namen komen naar de RTW studio voor interviews en livemuziek. Onder hen Marcel - Bizarro - Mulhuijzen uit Pijnacker. Marcel zal tijdens de uitzending een interview doen over zijn boeiende omzwervingen binnen de popmuziek. Hij bezocht talloze malen concerten van The Rolling Stones, stond ooit op de foto met hen. Hij is een groot fan van Herman Brood en The Ramones. Marcel zong bij Old Cocks on the Block en haalde uitstekende bands naar de Trucker in Pijnacker. Voorts verzorgt hij popquizzen en schreef daar een boek over met honderden quizvragen.

Martin Reitsma, inwoner van Delfgauw, ontvangt deze avond prominente muzikanten zoals: Bassist Klaasje van der Wal van Shocking Blue, hij blikt terug op het grote internationale succes met Venus, dat in 1970 de eerste plaats van de Amerikaanse hitparades haalde. Ook gitarist Ferry Lever doet een interview, hij zat in roemrijke Delftse bands als Tee Set, After Tea en vele jaren bij Rob de Nijs, Met de Tee Set haalde Ferry in 1970 een vedienstelijke vijfde plaats in Amerika met Ma Belle Amie.

Voorts schuiven klinkende namen aan als Nico Christiansen van Livin'Blues, Peter Vink van Q 65, Beer Klaasse van Group 1850. Wally mcKey van Lemming, frontman Nico Fontijn van the Surfers - half europa zong in 1979 zijn hit 'Windsurfing- Marcel de Boer van The Incrowd en

Dave Boomkens de jonge biograaf van Liesbeth List vertelt deze boeiende avond over Liesbeth, dit n.a.v. zijn boek over haar. De grote hit Pastorale krijgt een mooie notering in de lijst. Ook Evert Nieuwstede van Urban Heroes, Rudy Van den Berg (Bennett) van The Motions. Joop Oonk (Jumping Jewels) en Hilde Marchal van The Rainbow Train verlenen bijdragen aan deze bruisende popavond. Er is voorts een eerbetoon aan Mariska Veres van Shocking Blue waarbij Mars en Yenney een liveversie van Venus gaan spelen in de studio.

Voice-over en medepresentatie: Willy Klomp-Koel, Techniek Theo Klomp, Fotografie: Eus Driessen en Jerrold Mallee. RTW FM is in de ether op FM 105.8 mhz en DAB+ kanaal 9c (206.352), op de kabel op 103.4 mhz, en via de live stream op het internet te beluisteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant