Logo telstar-online.nl
Duizend mensen hebben interesse voor 33 woningen.
Duizend mensen hebben interesse voor 33 woningen.

Enorme belangstelling bij start verkoop Gildehof

  •   keer gelezen   Actueel

Zaterdag 25 november was de start verkoop van de eerste fase van 32 woningen van locatie Het Gildehof. Dat is de locatie Arctic/Aweta op de hoek van de Kruisweg en het Oosteinde in Nootdorp Centrum. De belangstelling is enorm: zeker duizend mensen hebben interesse waarvan negentig procent uit Nootdorp zelf.

Het project gaat op termijn rond de honderd woningen omvatten inclusief achttien sociale koopwoningen. De eerste fase komt op de plek waar heel lang Koelhuis Arctic heeft gestaan. Het gaat om 33 woningen: vrijstaande, halfvrijstaande en drie-onder-een-kap. De volgende fase komt op de locatie van sorteermachinefabrikant Aweta dat nog steeds geen nieuwe locatie heeft gevonden. Het Gildehof wordt een intieme woonbuurt met een variatie aan woningtypen en gevelmetselwerk in diverse kleurstellingen, fraai aangelegde woonstraten, ruimte voor groen en voldoende parkeerplaatsen. Het hart van de buurt wordt gevormd door een groen hof waar twee-onder-een kapwoningen omheen zijn gesitueerd. In de woonstraten komen charmante perkjes met bomen.

De woningen worden zeer duurzaam gebouwd en energiezuinig in gebruik door het toepassen van PV-panelen en een individuele warmtepomp. Het zijn de eerste nieuwbouwwoningen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp die niet beschikken over een gasaansluiting. Op deze wijze leveren de woningen een bijdrage aan de energietransitie voor het verminderen van de uitstoot van koolstofdioxyde (CO2). De start van de verkoop was op het bouwterrein zelf. Dat was leuk aangekleed met wat vuurhaardjes, feestelijke verlichting en een mooie tent waar genoeg te eten en te drinken was voor de belangstellenden. De ontwikkelaar van De Maese hadden zelfs livemuziek geregeld. Talloze mensen gingen hoopvol met een brochure naar huis. Ook de Rabobank was van de partij met een stand. Die gaat voor de belangstellenden de financiele mogelijkheden bekijken en berekenen. De toewijzing door de ontwikkelaar geschiedt niet via loting, maar op basis van kredietwaardigheid.

Over De Maese
De Maese Woningen is een onafhankelijke projectontwikkelaar, laten ze weten: "Wij zijn vernieuwend en gedreven en creatief in het ontwerpen van stoere nieuwbouw vanuit een architectonische invalshoek. We zijn gespecialiseerd in herontwikkelings- en inbreidingslocaties. We moeten er zelf willen wonen of werken. Dat is het uitgangspunt."

Meer berichten