Afbeelding

Nootdorp schittert tijdens landelijke bridgewedstrijd voor UNICEF

Actueel 990 keer gelezen

Dankzij de inzet van bijna vijfduizend bridgespelers in heel Nederland, waaronder ook in Nootdorp, is in de maand november maar liefst 57.685 euro opgehaald voor UNICEF. Met dit fantastische bedrag kan UNICEF kinderen over de hele wereld helpen om naar school te gaan.

Ter ere van Wereld Kinderdag werd dit jaar de vierde 'Hartentroef voor UNICEF' bridgedrive georganiseerd. Bridgeclubs door het hele land zijn gaan bridgen om geld in te zamelen voor UNICEF, om zo meer kinderen onderwijs te bieden. Op 18 november organiseerden Nootdorpse bridgespelers de bridgedrive. Met bijna vijfduizend deelnemers was de jaarlijkse bridgedrive een groot succes door heel Nederland, en zelfs in Aruba.

Carla Margry is sinds 2000 vrijwilliger voor UNICEF in de regio Breda en organiseerde dit jaar weer met veel enthousiasme het bridgen voor de kinderrechtenorganisatie: 'De hele middag bridgen en dan ook nog een ander helpen, maakt het zo speciaal. Iedereen gaat met een goed gevoel weg.' Ook Nancy Hoogendorp van UNICEF Nederland, is erg blij met de fantastische inzet: 'Ik vind het echt ongelofelijk wat bridgeverenigingen en vrijwilligers samen voor elkaar hebben gekregen. Dankzij deze bijzondere inzet kunnen we heel veel kinderen wereldwijd helpen om naar school te gaan.'

In totaal zijn er dit jaar maar liefst 45 bridgedrives georganiseerd, in zowel Nederland als Aruba. De bridgedrive vond plaats in: Halsteren, Heerlen, Oss, Amsterdam, Den Helder, Driebergen Zeist, Noordwijkerhout, Spaubeek, Hengelo, Chaam, Dalfsen, Geldermalsen, Hardenberg, Nootdorp, Soest, Tilburg, Wassenaar, Ijsselstein, Zutphen, Alkmaar, Anloo, Oranjestad (Aruba), Bloemendaal, Borsele, Breda, Bunde, Boxmeer, Hillegom Lisse, Kortehoef, Made, Meppel, Nieuw Vennep, Nijmegen, Noordwijk, Olst, Ouderkerk ad Amstel, Rijswijk ZH, Sittard-Geleen, Venray, Papendrecht, en Rotterdam.

De opbrengst van de bridgedrives gaat dit jaar naar onderwijsprojecten over de hele wereld. Daarmee kan UNICEF er voor zorgen dat er nog meer kinderen naar school kunnen. Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving. Een kind dat goed onderwijs krijgt, krijgt kansen voor de toekomst. Daarom heeft ieder kind recht op goed onderwijs.

Uit de krant